Mate Ćavar: ORJUNA-ški ministar Arsen Bauk razara hrvatsko jedinstvo

11.08.2013. 14:39:43

U Jutarnjem listu od 10. kolovoza s prve stranice može se vidjeti Baukovo razglabanje o samoupravnoj regiji Dalmaciji, ukoliko bi se referendumom postigao puni pristanak. Skoro na dvije stranice Arsen razglaba o tome da Dalmacija postane samoupravna regija iliti ORJUNA-ška autonomija. Ministar uprave to priželjkuje. A samo da nije referendumske prepreke Bauk bi to rado proširio jugoautonomašima tako da RH ostane kopnena regija kao da Tomislava nikada i nije bilo. Koliko li Hrvati imaju lakrdijaša koji rado uzvikuju o "paradoksalnom narodu" Zorana Milanovića i "slučajnoj državi Hrvatskoj".  Takvim istupima  se pokušava razarati ovo što je s tolikim jedinstvom i u tolikoj obrambenoj snazi postignuto i stečeno u krvi. Eto, sad se nasadio nekakav neotesani ministar uprave  koji tambura svoje note pod palicom Zorana Milanovića, koji je uzvikivao kako mu je J. B. Tito daleko draži od Vrhovnika i predsjednika RH dr. Franje Tuđmana. Zar da takva osoba bude na položaju predsjednika Vlade RH? Tko ga je birao i kojim je putem došao na taj položaj neka odgovorno porazmisle prvaci pravaških i drugih brojnih hrvatskih strančica koji razaspu glasove hrvatskih državotvornih glasača. Ne kunimo sudbinu Hrvatske kako se ne može osloboditi jugoudbaša nego vidimo što mi činimo da ih se oslobodimo jednom zauvijek.  Takvo što se može samo jedinstvom svih hrvatskih državotvornih ljudi i glasača. A ima nas mnogo koje izbori i ne zanimaju, kao da se radi o nekome drugome a ne o nama i našoj narodnoj sudbini. Neka jednom zauvijek nestanu svi oni koji samo smetaju i razbijaju narod svjesno ili nesvjesno. Bolesni karijeristi su velika rana na tijelu  našega naroda i zar još uvijek smijemo dozvoliti da nas i dalje jugo podjelama na desne i lijeve dijele naši neprijatelji? Hrvati bi trebali biti spremni na nove izdajničke izazove i planove. Neprijatelji Hrvatske razbijaju narodno i teritorijalno jedinstvo Hrvata i Hrvatske, koje je dr. Franjo Tuđman s toliko žara i ljubavi pokušavao sačuvati u svakom vidu. Bez Tuđmanove vizije jedinstva Hrvata nema naše narodne budućnosti izvan EU ili u EU. Nama Hrvatima treba Hrvatski saborski sustav Općinskih vijeća i Mjesnih odbora preko kojih se provodi jednakost društvenog života u Državi Hrvatskoj.     Mate Ćavar Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.