Matić: 100-postotni ratni invalidi neće osjetiti izmjene Zakona o PDV-u

17.05.2013. 14:56:27

Ministar branitelja Predrag Matić istaknuo je danas u Ludbregu da stopostotni ratni invalidi Domovinskog rata neće osjetiti eventualne izmjene Zakona o PDV-u, odnosno da im neće biti ukinite olakšice. Tijekom obilaska Ludbrega i Varaždinske županije, gdje je posjetio hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata, Matić je na novinarski upit o najavama zakonskih izmjena i mogućeg ukidanja pojedinih olakšica za ratne invalide odgovorio kako su nova zakonska rješenja dio geenralne Vladine politike, ali da branitelji neće osjetititi pojedine izmjene. "Stopostotni invalidi Domovinskog rata prioritet su ove Vlade i mene kao ministra branitelja, a budući da sam i sam branitelj u potpunosti razumijem njihove probleme. Bilo kakve izmjene stopostotni invalidi Domovinskog rata neće osjetiti jer će država prema njima apsolutno poštivati sve zakonske obveze", poručio je. Ministar je istaknuo kako stoposotni hrvatski ratni i invalidi prve skupine imaju samo jednu brigu - da paze na svoje zdravlje i svoje obitelji, "a sve ostalo nadoknadit će im država jer su oni to zaslužili svojom žrtvom u ratu". Branitelje je posjetio jer u razgovoru s njima "iz prve ruke" želi čuti o njihovim problemima, iako, naglasio je, ne bježi od činjenice da je jedan od ciljeva obilaska Varaždinske županije i pružanje potpore stranačkim kandidatima na prestojećim lokalnim izborima. "U segmentu brige za hrvatske branitelje i skrbi o njima možemo biti ponosni da ova vlast, odnosno koalicija koju predvodi SDP, prema hrvatskim braniteljima i stradalnicima Domovinskog rata provodi sve zakonske obveze. Provodi se sve ono što je zadano zakonom o pravima hrvatskih branitelja i članovima njihovih obitelji, pa čak i više od toga. Napravili smo jako dobre stvari i to branitelji prepoznaju", ustvrdio je Matić. Posjet Varaždinskoj županiji ministar je započeo u Ludbregu gdje se susreo sa čelnim ljudima grada nakon čega je na gradskom groblju položio vijenac i zapalio svijeće kod spomen obilježja stradalim hrvatskim braniteljma s ludbreškog područja. Tijekom obilaska županije ministar će posjetiti i općine Trnovec Bartolovečki i Petrijanec gdje će se susresti s članovima braniteljskih udruga. (Hina) Izvorni članak možete pročitati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.