Matić postao predsjednik Povjerenstva za poraće: 'Ovom sjednicom smo završili Drugi svjetski rat'

21.06.2013. 16:05:27

Rekao bih da je bilo vrijeme da se što prije stavi točka na i po pitanju Drugog svjetskog rata i to je bilo jasno svima koji su nazočili ovoj sjednici, neovisno o tome kojoj organizaciji ili vjerskoj instituciji pripadaju. Mogu slobodno reći da osjećam kako smo tek ovom sjednicom Drugi svjetski rat ostavili iza sebe – izjavio je Predrag Fred Matić.
U Ministarstvu branitelja održana je prva sjednica Povjerenstva Vlade Republike Hrvatske za istraživanje, uređenje i održavanje vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja. Još 13. lipnja Vlada Republike Hrvatske donijela je rješenje o imenovanju ovog Povjerenstva u kojem je imenovan 21 član. Za predsjednika Povjerenstva izabran je ministar branitelja Predrag Fred Matić, a za zamjenika predsjednika Povjerenstva pomoćnik ministra, Ivan Grujić te 19 predstavnika državnih tijela, ustanova, organizacija, instituta, vjerskih institucija i drugih koji se bave pitanjima iz Zakona. Na dnevnom redu sjednice Povjerenstva kojom je predsjedavao ministar branitelja osobno bilo je usuglašavanje i odobravanje prijedloga nacrta Poslovnika o radu Povjerenstva i Pravilnika kojima se uspostavlja normativna i organizacijska struktura sukladno Zakonu o istraživanju, uređenju i održavanju vojnih groblja, groblja žrtava Drugog svjetskog rata i poslijeratnog razdoblja prije njihovog donošenja. Ministar branitelja, a sada i predsjednik ovog Povjerenstva nije krio oduševljenje sjednicom koja je prošla bolje nego što je očekivao: - Prva sjednica ovog Povjerenstva potrajala je tri sata, a uopće se nije tako činilo jer smo se svi složili i to po svim točkama. Rekao bih da je bilo vrijeme da se što prije stavi točka na i po pitanju Drugog svjetskog rata i to je bilo jasno svima koji su nazočili ovoj sjednici, neovisno o tome kojoj organizaciji ili vjerskoj instituciji pripadaju. Mogu slobodno reći da osjećam kako smo tek ovom sjednicom Drugi svjetski rat ostavili iza sebe – izjavio je Predrag Fred Matić za Dnevno. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.