Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu

28.08.2021. 15:49:00

U ponedjeljak, 30. kolovoza 2021. obilježava se Međunarodni dan nestalih osoba i Dan sjećanja na nestale osobe u Domovinskom ratu.
Tim povodom Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja organizira program obilježavanja koji će se održati u Glini, na prostoru ispred Crkve sv. Ivana Nepomuka, na adresi Trg bana Josipa Jelačića 24.
Program će započeti polaganjem vijenaca u 10 sati kod spomenika „Suza", a potom slijedi Sveta misa te središnje obilježavanje u 12 sati.
Suorganizatori događaja su Zajednica udruga hrvatskih civilnih stradalnika iz Domovinskog rata Hrvatske i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, a program se održava uz pokroviteljstvo i potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Sisačko-moslavačke županije, Grada Gline, ICRC-a te Hrvatskog Crvenog križa.
Pozivamo vas da nazočite obilježavanju te ga medijski popratite i time pružite doprinos sjećanju na nestale osobe u Domovinskom ratu te podršku traganju za njima koje ne prestaje protekom vremena.


U slučaju potrebe za dodatnim informacijama, slobodni ste kontaktirati na telefonski broj 091/180-1437 (Nevena Bjeliš).
U privitku vam dostavljamo plakat obilježavanja te pozivnicu.

S poštovanjem,
Ljiljana Alvir, predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: Dražen Šemovčan Šeki/Foto: fah

Autor: