Medved: Ministarstvo i Vlada podržavaju inicijative iz braniteljske populacije

21.09.2019. 18:45:00

 Na 24. Državnom sportskom natjecanju dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u subotu u Osijeku sudjeluje više od tisuću branitelja iz Hrvatske, a natjecanje je otvorio ministar  Tomo Medved rekavši da Ministarstvo hrvatskih branitelja i Vlada podržavaju sve inicijative koje dolaze iz braniteljske populacije.

Ministar Medved koji je tijekom Domovinskog rata i sam bio pripadnik Hrvatske vojske i umirovljeni je general OS RH,  istaknuo je kako se ponosi svime što su branitelji učinili za Hrvatsku.

"Ovaj veliki braniteljski skup u nepokorenom gradu, gradu heroju Osijeku, daje ohrabrujuću sliku jer pokazuje zajedništvo dragovoljaca i veterana. No to je slika koja u konačnici pred sve nas stavlja i obvezu, a to je nastavak potpore i organizacija rada naših udruga”, dodao je.

Medved je naglasio kako je iznimno važno prepoznati potrebe branitelja, posebice kada je riječ o njihovom zdravstvenom stanju i posljedicama koje imaju iz Domovinskog rata.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata (UDVDR) Đuro Dečak podsjetio je da se ovakvi susreti održavaju od 1996. godine.

Naglasio je kako je u proteklom razdoblju došlo do podjela u braniteljskoj populacija koja je raspršena na veliki broj udruga, ocjenivši kako to nije dobro.

Na otvorenju natjecanja uspješne rezultate braniteljima su poželjeli i državni tajnik Tomislav Ivić kao izaslanik ministra obrane, predsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije Dragan Vulin i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Željko Požega.

Branitelji su se natjecali u osam disciplina (mali nogomet, šah, pikado...), a domaćin natjecanja bila je UDVDR – podružnica Osječko-baranjske županije.

(Hina) xnikj ysp

Izvor: Hina

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.