MERCI, VUKOVAR: Njihov most sada se zove po ubijenom Francuzu, Jean-Michel Nicolier

18.10.2014. 20:39:42

"Teško je nabrojati sve te ljude koji su svojim dolaskom potvrdili zahvalnost prema čovjeku koji nije znao njihov jezik, a ipak je umro za njihovu slobodu", doznali smo od Nicolierovog suborca Damira Markuša Kutine. Ne treba puno objašnjavati tko je bio Jean-Michel Nicolier. Francuski dragovoljac koji je kao pripadnik HOS-a zadnjim atomom snage branio Vukovar kao da je u njemu rođen, Ostao je u gradu, točnije u bolnici iz koje je još uz francuske novinare imao priliku izaći i ostati živ. Međutim, nije. Ostao je znajući da će biti ubijen. Jean-Michel Nicolier umro je u teškim mukama, tučen, a na kraju i ustrijeljen. Posljednje trenutke proveo je na Ovčari, a njegovo tijelo nije nikada pronađeno... Od danas će Vukovarci, ali i svi slučajni prolaznici, prolaziti mostom koji nosi njegovo ime. Svečano otvaranje mosta "Jean-Michel Nicolier" bilo je veličanstveno: - Bilo je emotivno, teško i uzvišeno. Sve istovremeno. Dugo smo čekali da pokojni Jean dobije svoj most. Sada smo to dočekali... Bilo je oko 500-tinjak ljudi, između ostalih i majka našeg pokojnog suborca, gradonačelnik Ivan Penava, Ruža Tomašić, izaslanik francuskog veleposlanstva... Ma, teško je nabrojati sve te ljude koji su svojim dolaskom potvrdili zahvalnost prema čovjeku koji nije znao njihov jezik, a ipak je umro za njihovu slobodu – doznali smo od Nicolierovog suborca Damira Markuša Kutine.  
  • Autor: Snježana Vučković
  • Photo: Facebook
Izvorni članak pogledajte OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.