Mesić brani prijatelja Boljkovca: 'Nije kriv!'

18.09.2013. 11:18:28

"U to vrijeme Boljkovac nije imao nadležnost u vezi sa zločinima za koje ga optužuje odvjetništvo.", kazao je Mesić.

"Smatram da Boljkovac nije kriv i to iz prostog razloga što tada nije imao nadležnosti. On je tek 1947. godine bio imenovan za šefa u toj službi OZNA-e. Vjerujem u hrvatsko pravosuđe i vjerujem da će se dokazati kako u vrijeme tih likvidacija Boljkovac jednostavno nije imao funkciju da bi mogao naređivati ili provoditi likvidacije.", rekao je Stjepan Mesić.

Bivši predsjednik Republike Hrvatske rekao je u utorak u vezi s podizanjem optužnice protiv Josipa Boljkovca kako se svakom, pa i Boljkovcu, mora omogućiti pravedno suđenje te kako smatra da on nije kriv jer "tada nije imao nadležnosti" u vezi sa zločinima, za što ga optužuje odvjetništvo.

Mesić je rekao kako u tom progonu nije važna ni dob njegova prijatelja Josipa Boljkovca ni to što je podignuta optužnica za djela stara gotovo 70 godina, nego samo da se moguća krivnja svakome mora dokazati u pravednom postupku. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.