Mesić je ostao dužan 40 kuna pokojnom Ševi iz 'Noćne more' koji mu je posudio za taksi!?

06.10.2013. 14:19:56

1_51fabced14e50

Da je dobio mito za svoj angažman u natječaju za nabavu vojnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine kao što tvrde dva ključna Finca u slučaju Patria-glavni državni odvjetnik Juka Rappe i glavni inspektor Nacionalnog ureda za istrage Kaj Erik Björkqvis Mesić bi sigurno vratio dug legendarnom Ševi prije nego je ovaj umro od siromaštva. Da je uzeo mito Mesić ne bi trebao posuđivati od prijatelja na stotine i stotine tisuća eura za kupnju dva luksuzna stana i zemljište podno Sljemena. Tko zna, možda će punu istinu o tome je li doista uzeo mito reći, ni Stankoviću ni Bajiću, nego samo svom bivšem prijatelju Ivi Sanaderu.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić njegovo povezivanje s aferom Patria i uzimanje mita naziva običnom "konstrukcijom" u režiji obavještajnog podzemlja. "Ništa se nije dogodilo. Ništa. To su konstrukcije. Kome idu u korist, ja to ne znam, niti je Walter Wolf nekada bio kod mene. Nikada nije bio. Dakle, s tim ljudima ja nikada nisam razgovarao", rekao je Mesić novinarima nakon svečane saborske sjednice u povodu Dana neovisnosti.

Zanimljivo je da Mesić ovaj put, kao u brojnim drugim slučajevima kada je bilo riječi o mitu i korupciji nije ponovio svoju omiljenu frazu 'Neka institucije rade svoj posao'! A kada bi institucije počele raditi svoj posao u slučaju Mesić, posla bi bilo i preko glave, mišljenje je velike većine hrvatskih građana. No ima i onih koji smatraju da Mesić nikada ništa ne bi ni ukrao ni otuđio, a kamoli primio mito za svoj angažman u natječaju za nabavu vojnih vozila u Hrvatskoj 2007. godine, kao što tvrde dva ključna Finca u slučaju Patria-glavni državni odvjetnik Juka Rappe i glavni inspektor Nacionalnog ureda za istrage Kaj Erik Björkqvis. Jer, smatraju oni, da je Mesić primio mito sigurno bi vratio dug legendarnom Ševi prije nego je ovaj umro od siromaštva. Naime, svojedobno je, prije mnogo godina Željko Malnar u jednoj od svojih legendarnih Noćnih mora otkrio da je njegov prijatelj, tadašnji predsjednik RH Stjepan Mesić, nakon gostovanja u njegovoj emisiji posudio od Ševe 40 kuna za taksi, kako bi se vratio doma.

Svakako da je za Mesića 40 kuna, mali novac, ali za legendarnog Ševu koji je živio na Pešćenici u siromaštvu, 40 kuna je bio veliki novac. A da je Mesić uzeo mito za Patrijina vozila sigurno bi mu, za Ševina života, vratio posuđenih 40 kuna. Da je Mesić uzeo mito kako mu zlobnici spočitavaju, ne bi trebao posuđivati od prijatelja na stotine i stotine tisuća eura za kupnju dva luksuzna stana i zemljište podno Sljemena. Svega su toga svjesne i institucije koje rade svoj posao pa i ne pomišljaju Mesića čak ni pozvati na informativni razgovor, a kamo li ga optužiti za njegovu posredničku ulogu u slučaju Patria. I u DORH-u i u USKOK-u, uostalom, dobro znaju da je Mesić pošten čovjek, koji nekada nije imao ni za taksi a ni za cugu, što mu nije smetalo u ispunjavanju njegove građanske dužnosti da u Haagu svjedoči protiv svoje zemlje, kojoj je poslije bio i predsjednik. I većina građana naše zemlje osjećala je da je Mesić teška poštenjačina, i da sigurno nije od male muke išao po haaškim sudovima prokazivati Hrvatsku. Zato su ga i birali za predsjednika države i to u dva mandata. Stoga danas nije lako bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću živjeti pod teretom brojnih optužbi za mito i za po koješta drugo. Pogotovu u svijetlu narodne mudrosti koja kaže "Čovjek ima samo ono što daje". A s obzirom da je Mesić do sada samo uzimao, (primjerice od pokojnog Ševe 40 kuna, od prijatelja oko 500 tisuća eura za dva luksuzna stana i zemljište) i nikom ništa nije dao pa čak ni vratio posuđeno; Mesić, u kontekstu gore navedene mudrosti, danas nema ništa. Jer nikome ništa nije dao. Sve je uzeo sebi i za sebe. Tko zna, možda će punu istinu o tome je li doista uzeo  mito reći, ni Stankoviću ni Bajiću, nego samo svom bivšem prijatelju Ivi Sanaderu.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.