'Mesić je veleizdajnik i za to mu treba suditi. Htio je likvidirati Tuđmana, sanja Jugoslaviju, a u zatvoru je ležao radi kriminala'

09.12.2013. 19:49:53

1_197964

"Tko prijeti udarom? Mesić priča, i pričao je gluposti. Tako je pričao i kada je izabran da obnaša časnu dužnost predsjednika Hrvatske, a tako priča i danas. On se ne može pomiriti s tim da imamo Hrvatsku jer još uvijek pati za Jugoslavijom, žalosno je što nije jedini koji još uvijek o tome sanja.", komentira ljuti Rojs.

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru za Novi list progovorio je o stanju u Hrvatskoj. Mesić je naveo kako se vlast ponaša kao da su u pitanju sporedne stvari, a ne opstanak Hrvatske kakvu gradimo od 2000., Hrvatske kakva je primljena u Europsku uniju. Bivšem predsjedniku nejasno je oklijevanje i kalkuliranje te uplašenost pred onima koji se hvale kako oni predstavljaju hrvatski narod. "Ne razumijem kako se bez riječi prihvaća nametnuta podjela na tzv. Vukovarsku i nevukovarsku Hrvatsku. Ta krilatica govori o tome da iza svega što vidimo na javnoj sceni stoji netko drugi. Ta krilatica naprosto nije mogla poteći iz samoproglašenog stožera za obranu hrvatskog Vukovara čiju legitimnost se nitko nije usudio dovesti u pitanje, dapače njegove članove primalo se na pregovore. Ljude koji prijete udarom na ustavni poredak u zemlji vi prihvaćate kao partnera u razgovoru?! Razgovoru o čemu? Nitko nema mandat da se tako ponaša, da pasivno promatra demontiranje državnog sustava. Političar mora imati stav i ne smije se bojati da ga javno iznese, pogotovo u vremenima kakva su ova u kojima živimo, pa i uz rizik da se trenutno izgubi na popularnosti.", rekao je Mesić.

On je, dodaje, 2000. prekinuo političku krizu tako što je umirovio generale koju su se iz odori htjeli baviti politikom. Mesić je rekao kako se boji da se ovo čemu danas svjedočimo moglo dogoditi i 2000. da on nije umirovio generale, potpisnike generalskog pisma. Objasnio je kako je posljednja faza procesa destabilizacije legalno izabrane vlasti počela s primanjem generala u vojnim odorama. To je prema njemu značilo kršenje zakona, a generali su primljeni kod predsjednika Republike na dan kada su se Gotovina i Markač vratili iz Haaga. To je po Mesiću bila vidljiva rehabilitacija. Nakon toga uslijedio je Vukovar, referendum o braku, ali i priprema referenduma o ćirilici kojemu je cilj smanjivanje prava nacionalnih manjina. Bivši predsjednik dijeli Kajinovo mišljenje da je na djelu puzajući državni udar. Mesić je institucijama zamjerio što nisu odlučnije reagirali na prijetnje smrti upućene djelatnicima Muzeja u Jasenovcu.

Ove Mesićeve izjave prokomentirao je general Ljubo Ćesić Rojs. "Tko prijeti udarom? Mesić priča i pričao je gluposti. Tako je pričao i kada je izabran da obnaša časnu dužnost predsjednika Hrvatske, a tako priča i danas. On se ne može pomiriti s tim da imamo Hrvatsku jer još uvijek pati za Jugoslavijom, žalosno je što nije jedini koji još uvijek o tome sanja.", komentira ljuti Rojs.

"Kako bi generali trebali doći u ured predsjednika nego u odorama. To je dio protokola i ja sam bio tamo. Mesića pozivam da sutra dođe na Tuđmanov grob. On nije moj predsjednik, moj predsjednik je samo doktor Franjo Tuđman. Smetaju mu odore, tko je on da mu smetaju odore. Veleizdajnik koji je dilao dokumente Englezima. Taj veleizdajnik htio je likvidirati Tuđmana zajedno s Manolićem. Da država normalno funkcionira 2000. godine bi mu se sudilo za veleizdaju.", govori Rojs te dodaje da on oduvijek radi protiv Hrvatske i kada je ležao u zatvoru bilo je to radi kriminala.

"Tko će generalima baviti da se bave politikom? To je naša dužnost. Tko je odgovoran za Hrvatsku, ako nismo mi, oružana sila koja ju je stvarala. Zar bi mi trebali šutiti na to što mladi odlaze i nemaju posla bez obzira na to koje su političke orijentacije. Da su Bog'da branitelji brinuli za Hrvatsku ne bi nam ovako bilo. I Mesić je odgovoran za stanje u kojem se Hrvatska nalazi, a on za ovu zemlju nikada nije prolio kap znoja i zato sada priča gluposti. Nadam se da će mu se uskoro suditi, i to što prije da ne bude prekasno.", zaključio je Rojs.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.