Mesić u Bosni podržao Nobila: Kritizirao Hrvate i njemačko pravosuđe zbog Perkovića i Mustača

16.03.2019. 17:53:06

Knjiga hrvatskog odvjetnika Ante Nobila pod naslovom “Obrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu”, nedavno je predstavljena u Sarajevu, a događakju su među ostalim nazočili bivši hrvatski predsjednik Stipe Mesić te moderator Drago Pilsel, ali i sami autor te niz drugih bosanskohercegovačkih eksperata, novinara, profesora i povjesničara.

U osvrtu na sadržaj i vlastito promišljanje temeljnih poruka Nobilovog djela, Stjepan Mesić ističe kako knjiga potvrđuje kako je Njemačka poslije Drugog svjetskog rata doživjela katarzu, te da zajedno s Francuskom s kojom je bila u tri velika rata (Francusko-Pruski, Prvi i Drugi svjetski rat) danas prednjače u demokratizaciji i europeizaciji EUrope.

“Ali ova knjiga pokazuje još nešto, da pravosuđe Njemačke nije doživjelo katarzu. Iz ovog teksta se može vidjeti koliko je u njihovom prakticiranju suđenja ostalo natruha jednog sustava koji je davno izgubio bitku”, kazao je bivši hrvatski predsjednik, dodajući kako knjiga svjedoči i o tome kako se Hrvatska, čiji dužnosti često hrvatsku suverenost, domoljublje i sustav o kojem se stoljećima sanjalo, u ovom slučaju nije proslavila, podsjećajući da nema nijednog zakona koji Hrvatsku obavezuje da vlastitog državljanina i funkcionera (u ovom slučaju Josipa Perkovića i Zdravka Mustača) izručuje drugoj zemlji.

Ocijenio je kako se to jednostavno nije smijelo dogoditi te kako će to ostati trajna mrlja na državnom ustroju moderne Hrvatske.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.