Mesićev prijatelj, tajkun Željko Žužić, uhićen zbog neplaćanja 380 milijuna kuna poreza

30.12.2013. 19:01:48

1_207717

Velikogorički tajkun Željko Žužić je pod istragom. Tijekom dana policija mu je pretraživala kuću u Velikoj Gorici i poslovne prostore Solidum te trgovačko društvo Poljoprivedna stanica.

Poznati Mesićev prijatelj i velikogorički tajkun, Željko Žužić, uhićen je jutros po nalogu zagrebačkog županijskog državnog odvjetništva, zbog sumnje u financijske malverzacije. Sumnjiči ga se za zlouporabu položaja i ovlasti, odnosno poreznog dugovanja tvrtke Solidum od gotovo 380 milijuna kuna.

"Poljoprivredna stanica", također u vlasništvu velikogoričkog tajkuna nije bila u financijskim problemima te se pretpostavlja da je prelijevao novac iz jedne tvrtke u drugu ne bi li na taj način izbjegao plaćanje poreza.

Očekuje se da bi tijekom sutrašnjeg dana Žužić mogao biti doveden pred istražne tužitelje. U središte javnosti došao je 1. kolovoza 2007., kada je njegov sin Hrvoje u očevom BMW-u skrivio prometnu nesreću u kojoj je poginula Ružica Pavić. Velikogorički tajkun Željka Žužić vlasnik tvrtke Solidum i dobar prijatelj Stjepana Mesića zatvorio je pogon u Petrinji zbog kojeg na ulicu idu 42 radnika u tom najsiromašnijem hrvatskom gradu.

Kako je Dnevno.hr već ranije pisao, radnici petrinjskog pogona proizvodnje furnira i parketa tvrtke Solidum Žužić na kućne su adrese sredinom rujna primili pisane otkaze, a u obrazloženju otkaza stoji da tvrtka nema drugog izlaza osim zatvaranja pogona. Ovaj poduzetnik izdašno je financirao Mesićevu kampanju na predsjedničkim izborima, a ujedno je i poslovni partner Mesićeva zeta Renata Obranovića. Mesić je i kum Žužićevom sinu, a mediji su ga svojedobno prozivali i za bespravnu gradnju velikog gospodarskog objekta u blizini Zagreba. Žužić tada za gradnju pilane nije pribavio potrebnu dokumentaciju, konkretno za gradnju pilane na lokaciji u Kušancu nije podnesen zahtjev za izdavanje lokacijske i građanske dozvole. Protiv oca i sina Žužića se vodio kazneni postupak jer su prijetili policiji nakon što su u travnju 2006. godine demolirali kafić H2O jer im je konobarica u 23 sata odbila dati novu rundu pića.

Zbog nesrazmjera imovine i prijavljenih prihoda u visini od 17,7 milijuna kuna, Porezna je uprava u prošloj godini dodatno teretila Žužića s kaznom od čak 8,5 milijuna kuna poreza. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.