Metalnom šipkom teško pretukao sina visokorangiranog policajca

11.01.2022. 14:53:00

Mladić (23) iz okolice Koprivnice metalnom je šipkom po glavi udario i ozlijedio sina jednog koprivničkog visokorangiranog policajca (podaci poznati redakciji), zbog čega će mu se suditi na Općinskom sudu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Dogodilo se to 30. kolovoza 2020. godine oko 2.30 sati u Frankopanskoj ulici u Koprivnici, nedaleko od prodavaonice Robin ‘0-24’ koja je tada, za razliku od danas, radila cijelu noć i zbog mogućnosti kupnje alkoholnih pića bila neizostavno mjesto noćnih susreta svih generacija Koprivničanaca sklonijih noćnom životu.

Nasilnik je svoju žrtvu, tvrdi se u optužnici, udario metalnom rebrastom šipkom promjera od jednog centimetra po glavi u predjelu uha i to kada mu je bio okrenut leđima.

Napadnuti je mladić zadobio “razdorno nagnječenje glave u predjelu desne strane čela”. Premda su to, kako se navodi u presudi, ozljede lakše naravi, do težeg ozljeđivanja nije došlo samo slučajno.

Optužnicu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, podignutu u svibnju, krajem prošle godine potvrdio je Općinski sud. Tužitelji u njoj od suda traže da se 23-godišnji napadač proglasi krivim te da ga se osudi na 10 mjeseci zatvora, odnosno da mu se ta kazna zamijeni radom za opće dobro.

Okrivljeni je mladić putem svog odvjetnika prigovorio na sadržaj optužnice navodeći kako je činjenični opis kaznenog djela koji se temelji na provedenim dokazima od strane tužitelja “konfuzan i proturječan”.

Okrivljeni mladić tvrdi kako je zapravo on bio napadnut od strane oštećenog mladića i njegova prijatelja i da se samo branio. Kaže kako prema “neosnovano podignutoj optužnici” Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici, ne proizlazi da je imao namjeru teško ga ozlijediti, već se zaštititi od napada na sebe. Naime, tvrdi okrivljeni, on je bježao od njih dvojice jer su ga htjeli napasti, a zatim je pobjegao na suprotnu stranu ulice do trgovine Robin gdje je uzeo metalnu šipku samo da bi se zaštitio od napada. Kako je doista bilo, barem u kazneno-pravnom smislu, uskoro će odlučivati koprivnički sud.

Izvor: Podravski list

Izvorni autor: KARLO EISENBEISSER/Foto: iliustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.