Meteorolozi objavili kakvo nas vrijeme čeka za Božić

23.12.2019. 09:50:00

U unutrašnjosti tijekom blagdana uglavnom suho, te djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku

Nakon nepovoljnog vikenda s često obilnom kišom, ponegdje i nevremenom, u gorju ponegdje i snijegom, početkom tjedna slijede stabilniji i mirniji dani, iako posvuda ne i suhi, ali svakako sunčaniji od prošlih. A i hladniji, u unutrašnjosti uz gdjekoji jutarnji "minus", piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula. " U ponedjeljak će u istočnoj Hrvatskoj, vrijeme još ostati za mnoge nepovoljno. Prevladavat će oblačno, povremeno s kišom, uglavnom u prvom dijelu dana. Puhat će umjeren i jak sjeverozapadnjak, uz koji će temperatura biti između 5 i 10 °C. U središnjoj Hrvatskoj kiša će do jutra prestati, a zatim umjereno do pretežno oblačno. 1 / 20 Šibenik pod vodom Vjetar slab i umjeren sjeverozapadni, a najviša temperatura od 9 do 12 °C.I u gorju i na sjevernom Jadranu u noći prestanak oborine, a danju postupno smanjenje naoblake, najprije na sjevernom Jadran. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak uz malo i umjereno valovito more. U Dalmaciji promjenljivo sa sunčanim razdobljima, a u početku još mjestimice kiša, uglavnom prema otvorenom moru. Sjeverozapadnjak većinom umjeren, a more uglavnom umjereno valovito. Jutarnja temperatura od 5 do 10 °C. Podjednako će biti i na krajnjem jugu Hrvatske - u početku još mjestimice kiša, uglavnom poslijepodne sunčana razdoblja, a sjeverozapadnjak umjeren i jak. Najviša temperatura oko 15 °C.", prognozirao je za HRT Tomislav Kozarić, dipl. ing. iz DHMZ-a Badnjak i Božić suho i djelomice sunčano "U unutrašnjosti tijekom blagdana uglavnom suho, te djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U noći s Badnjaka na Božić te s Božića na blagdan sveta Stjepana postoji mogućnost za ponegdje malo kiše. Vjetar slab, u Slavoniji i umjeren sjeverozapadni. Ujutro hladnije, na zapadu ponegdje uz slab mraz, a danju do četvrtka bez veće promjene. U petak je ponovno vjerojatna kiša, a zatim bi najprije u gorju moglo biti i snijega jer će vjerojatno još jače zahladiti. Na Jadranu tijekom božićnih blagdana sunčanije nego u ponedjeljak, pa će većinom prevladavati sunčano. No uz prolazno više oblaka tijekom Badnje večeri i noći mjestimice je moguća kratkotrajna slaba kiša. Većinom će puhati slab i umjeren sjeverozapadnjak, a u četvrtak bura. U petak prolazno oblačnije uz jugo i kišu, a zatim razvedravanje i opet bura. Temperatura zraka malo niža, ponajprije jutarnja, a idućeg vikenda i dnevna.", prognozirao je Tomislav Kozarić.

Izvor: Večernji list

Izvorni autor: VL/Foto: Pixsell

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.