MIG-ovi ovog tjedna lete iznad pet županija, moguće probijanje zvučnog zida

03.04.2017. 11:17:50

U okviru planiranih zadaća Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, piloti aviona MIG-21 ovog će tjedna provoditi letačke aktivnosti iznad pet hrvatskih županija tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida, priopćili su u ponedjeljak iz Miistarstva obrane. Letačke aktivnosti odvijat će se od 3. do 7. travnjak od 9 do 16 sati na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Sisačko-Moslavačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske županije. MORH upozorava kako će se danas i sutra provoditi i planirane letačke aktivnosti na području Zagrebačke, Karlovačke i Sisačko-moslavačke županije, i to u vremenu od 20 do 23 sata. “Riječ je planiranim letačkim aktivnostima koje će se provoditi na odobrenim rutama, pilotažnim zonama i visinama te sukladno odobrenom planu letenja. Zbog specifičnosti letačkih aktivnosti koje se provode isključivo noću, postoji mogućnost pojačane buke u navedenom području”, navode iz MORH-a.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.