Migrant nožem krenuo na policajca, oglušio se na upozorenja, djelatnik MUP-a bio prisiljen zapucati

02.08.2018. 10:54:20

Jedan od petero migranata zatečenih u utorak navečer u ilegalnom prelasku granice u Vagancu u Ličko-senjskoj županiji, krenuo je nožem na policajca; nije se zaustavio i bacio ga ni nakon dva upozorenja, nego tek kada je policajac zapucao u zrak. Događalo se to kada su policajci uređajem za noćno promatranje uočili grupu od pet osoba kako prelaze državu granicu izvan graničnog prijelaza. "Nakon uočavanja osoba, policijski službenik za zaštitu državne granice prišao je skupini u namjeri utvrđivanja njihovog identiteta. Pri tome je jedna osoba iz skupine krenula prema njemu s nožem u ruci. Unatoč tome što je policijski službenik izdao zapovijed na hrvatskom i engleskom jeziku osobi da odbaci nož i zaustavi kretanje, osoba se oglušila i nastavila ustrajati u kretanju prema policijskom službeniku i dalje držeći nož u ruci. Nakon drugog upozorenja, policijski službenik ispalio je hitac u zrak iz službenog vatrenog oružja nakon čega je osoba odustala od daljnje namjere kretanja te odbacila nož, izvijestila je PU ličko-senjska. Sve osobe zatečene u ilegalnom prelasku granice dovedene su u službene prostorije policije i u tijeku je kriminalističko istraživanje. "59-godišnjak je u ponedjeljak zatečen kako u kombi vozilu srbijanske registracijske oznake prevozi 16 državljana Pakistana, koji su nezakonito prešli državnu granicu. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da mu je u počinjenju kaznenog djela pomagao 31-godišnjak, koji se s ciljem uočavanja ophodnji kao prethodnica kretao u osobnom automobilu srbijanske registracijske oznake ispred kombi vozila. Oni su uhićeni, i predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave ličko-senjske, a kaznena prijava je dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu" priopćila je PU ličko-senjska. DD/Direktno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.