MIGRANTI BJEŽE IZ KAMPA VUČJAK: Hoće li se povećati pritisak na hrvatsku granicu? Boluju od hepatitisa, tuberkuloze i spolnih bolesti

31.10.2019. 15:45:00

Policija Unsko-sanskog kantona već neko vrijeme provodi odluku o deportiranju migranata iz javnih prostora u kamp Vučjak, iz kojeg migranti konstantno bježe zbog loših uvjeta, prenosi Klix.ba.
Migranti pokušavaju pronaći smještaj u gradu Bihaću.

Bez obzira na najave zatvaranja kampova za migrante u Bihaću, oni i dalje pristižu i pokušavaju naći smještaj u nekadašnjem prihvatnom centru Bira. Grupa migranata i jutros je tražila smještaj u Biri, a policija je ekspresno reagirala i autobusom deportirala migrante u kamp Vučjak.
Unatoč tome što na Vučjaku ne postoje odgovarajući uvjeti za boravak migranata, rješenje se ne nazire. Brojne međunarodne institucije već su reagirale, ali privremeni kamp u šumi, koji je trenutačno postavljen, jedino je mjesto gdje vlasti Unsko-sanskog kantona dopuštaju boravak migranata.
Trenutačno policija ne dopušta da migranti borave ni u unajmljenim privatnim smještajima u Bihaću.
U Velikoj Kladuši smješteno je oko 1.000 migranata i izbjeglica. Najveći broj, njih oko 600, smješteno je u prihvatnom centru Miral, a ostatak je na ulici, bez ikakve pomoći i zdravstvene zaštite, odnosno u privatnom smještaju. Liječnici poručuju da migranti boluju od hepatitisa, tuberkuloze, ali i spolnih bolesti.

Izvor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.