Migranti zalutali u planinama: HGSS helikopterom spasio pothlađenu trudnicu, majku i bebu

27.10.2018. 10:49:33

Hrvatska gorska služba spašavanja u petak je spasila troje migranata kod graničnog prijelaza Golubić

Hrvatska gorska služba spašavanja u petak je spasila troje migranata kod graničnog prijelaza Golubić. Nakon prelaska granice s Bosnom i Hercegovinom, trudnica i majka sa šestomjesečnim djetetom zapele su u planini, piše Dalmatinski portal. Pročelnik helikopterske službe spašavanja HGSS-a Srđan Vrsalović kazao je kako se radi o nepristupačnom terenu zbog čega je ova operacija spašavanja bila vrlo zahtjevna. "Majka je imala ozlijeđenu nogu. Jedna ekipa se uputila terenom, a mi smo uzletjeli s Firula nešto iza 14 sati. Sve troje podigli smo u helikopter i prebacili ih u kninsku bolnicu. Tamo su ih dočekali liječnici i policija", rekao je Vrsalović za Dalmatinski portal. Dodaje kako su migrantice bile pothlađene i u slabom stanju te da beba spavala cijelo vrijeme, piše 24 sata. Kako se doznaje, u kninskoj policijskoj postaji nalazi se šest osoba od kojih je dvoje djece. Trenutno se utvrđuje kako su ušli u Hrvatsku.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.