Milanović glasovao u školi iz koje je izbacio slike Gotovine i Markača! Što mu je poručio 'nepodobni' ravnatelj?

27.05.2014. 13:53:50

  "Druže Zorane čuvaj ovu fotografiju za uspomenu jer doba tvoga šepuranje, haračenja i uništavanja Hrvatskoga naroda je okončano. Kraj dolazi", poručuje Mihajlović.

Zagrebački profesor Krešimir Mihajlović dobro zna što znači biti prozvan, izbačen i protjeran zbog "ideološkog neslaganja". Mihajlović je "nepodoban i neprihvatljiv hrvatskom društvu" postao onog trenutka kada je u hodniku škole u kojoj je kao ravnatelj postavio plakate tada još zatvorenih generala Gotovine i Markača. Tog istog trenutka u kojem je djeci želio ukazati na nepravdu nanesenu zatočenim herojima, nakon višegodišnjeg iskustva dobio je – otkaz. Iako je nakon oslobođenja generala dobio duševnu i moralnu satisfakciju, posao mu do danas nije vraćen. I to nije sve. U borbi s preživljavanjem i utrci za zaradom kako bi prehranio brojnu obitelj, nemirni duhovi trljaju mu sol na ranu i podsjećaju na njegovu školu iz koje je bio prisiljen otići. Sada je to učinio Zoran Milanović koji se na europarlamentarnim izborima pojavio baš u OŠ "Petra Zrinskog". Onoj Mihajlovićevoj. Bivši ravnatelj s gorčinom je komentirao sliku nasmiješenog Mihajlovića koji je glasovao u Mihajloviću dobro znanoj učionici zemljopisa:

- U hodniku, kod ulaza u školu, nekada je ponosno bio izložen plakat s hrvatskom zastavom i fotografijama generala Mladena Markača i generala Ante Gotovine s natpisom: "Od pobjede preko istine do pravde". Sitne sluge i sluškinje nesposobnjakovića SDP-a s Iblerovog trga osuđivali su plakat i tražili njegovo uklanjanje jer kod "ratnog zločinca ravnatelja Krešimira Mihajlovića vise slike ratnih zločinaca Markača i Gotovine i pozdravljaju đake za dobro jutro kada dolaze u školu". I djeca Zorana Milanovića pohađala su tu školu, a učionica zemljopisa je bila biračko mjesto gdje su glasovali Zoran Milanović i Stipe Mesić. Zoran Milanović i Stipe Mesić danas, nakon oslobođenja hrvatskih generala, mogu lagati i obmanjivati hrvatski puk koliko hoće, ali u ono vrijeme, hrvatski generali za njih su bili ratni zločinci i njihova oslobađajuća presuda ih je šokirala. I dok se Hrvatski puk radovao njihovoj slobodi, naš premijer Zoran Milanović zbunjeno je brojao glasove sudaca. Sramotno. Kao što je i razdoblje vladavine kukuriku koalicije na čelu s nesposobnim premijerom Zoranom Milanovićem sramotno za Hrvatsku – komentirao je bivši ravnatelj.

Podsjetimo, otpušteni ravnatelj je svojevremeno svjedočio ovako:

"Na sam dan obilježavanja pada grada Vukovara, počeo je medijski linč na mene zbog plakata koji je proglašen spornim jer su na njima 'ratni zločinci.' Jednog jutra u školu je došla novinarka jednog našeg dnevnog lista i upitala me: 'Zar nije došla inspekcija?' Na moje iznenađenje što za inspekciju saznajem od novinara još je i nadodala: 'Da, prijavili su vas neki portali i beogradski B92.' Da me je prijavio srpski list, potvrdio mi je i inspektorat. Možete misliti kako sam se osjećao, pa ja sam ravnatelj hrvatske, a ne srpske škole", objašnjavao je Mihajlović kako je krenula hajka na njega. Tada je kazao i ovo:

"Pouzdano znam da se o meni govorilo i na Iblerovom trgu. Znam i da je premijer Milanović rekao: 'Treba maknuti plakate i smjeniti Krešu', iako me svojedobno molio da mu primim dijete u školu" - ispričao je Krešimir Mihajlović.

Njemu sada nakon svega teško pada slika nasmiješenog Milanovića. Mihajlović mu je stoga poručio:

- Druže Zorane čuvaj ovu fotografiju za uspomenu jer doba tvoga šepuranje, haračenja i uništavanja Hrvatskoga naroda je okončano. Kraj dolazi. Sretan put u ropotarnicu zaborava tebi i jadnim slugama i sluškinjama kukuriku koalicije. Kakva li vam sudbina kuca na vrata?

  • Autor: Snježana Vučković
  • Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.