Milanović: Istina o Domovinskom ratu je dobra i lijepa, RH nikom nije ništa dužna

15.06.2022. 15:56:00

SISAK, 15. lipnja 2022. (Hina) - Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović u srijedu je u Sisku, sa svečanosti obilježavanja 30. obljetnice djelovanja gradske Udruge HVIDR-a, poručio da je istina i Domovinskom ratu dobra i lijepa te da Hrvatska nikome nije ništa dužna. 

Na svečanoj akademiji Milanović je rekao da je Hrvatska obranjena zahvaljujući sebi i činjenici da nikome nije ništa dužna. 

"Istina o Domovinskom ratu je dobra i lijepa istina. Nisu sve istine svih povijesnih epoha svakog naroda jednake i ne nose se sve tako lako i prozračno kao ova naša istina. Naša istina se lako nosi, jer je to pobjednička istina", istaknuo je.

Napomenuo je da Hrvatskoj u ratu nitko nije pomagao, da joj se prijetilo sankcijama "od prvog dana".

"Ljudi koji su politički tada vodili Hrvatsku, pa i prvi hrvatski predsjednik, ratni predsjednik Tuđman, radili su u nemogućim uvjetima", kazao je Milanović.

Državni tajnik Špiro Janović, izaslanik potpredsjednika Vlade i ministra hrvatskih branitelja, upozorio je kako su branitelji izloženiji nekim bolestima od ostalih, pa Ministarstvo ulaže napore da se ta razlika kompenzira, navevši da se nastavljaju radovi na centrima za rehabilitaciju u Daruvaru, Sinju i Petrinji. 

Gradonačelnica Kristina Ikić Baniček rekla je kako je Sisak uvijek imao otvoreno srce i ispruženu ruku prema braniteljima, na koje je apelirala da mladima prenose istinu o Domovinskom ratu.

O djelovanju i aktivnostima sisačke HVIDR-e, koja je utemeljena 19. lipnja 1992. godine, govorio je njen predsjednik Stjepan Lugarić.

Uoči svečane akademije predsjednik Milanović posjetio je sjedište Udruge u kojoj je održao sastanak s gradonačelnicom Ikić Baniček i Lugarićem, nakon čega su, uz vojne počasti, uz Spomenik poginulim hrvatskim braniteljima izaslanstva položila cvijeće i zapalila svijeće.

Gosti su posjetili te razgledali i Spomen sobu poginulim hrvatskim braniteljima iz grada Siska. U pratnji predsjednika Milanovića bio je i njegov posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

(Hina)

Izvor: Hina.hr

Izvorni autor: HINA/Foto: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.