Milanović je lagao, tajne službe pratile su Slavka Linića kad je prozvao premijerova brata Krešu

09.09.2015. 18:58:58

POLICIJA je prošle godine u kolovozu provodila istragu i nadzor nad Slavkom Linićem  piše tportal .
“Dokumenti koje smo imali na uvid pokazuju da je istraga protiv Slavka Linića i njemu bliskih osoba provođena na temelju prilično neodređene prijave PN USKOK-a samo dva mjeseca nakon što je premijer Zoran Milanović mahao dokumentima SOA-e i tvrdio da se takve stvari u Hrvatskoj ne mogu dogoditi.” Ministarstvo financija sudjelovalo je u istrazi protiv Linića u kolovozu 2014., kada je dobilo nalog da provjeri prilično neodređene optužbe da je na račun Maje Čule, kćeri svoje supruge Ksenije koja studira u SAD-u, položio ‘oko milijun dolara’. Bilo je to svega dva mjeseca nakon što je Slavko Linić u vrlo napetoj atmosferi isključen iz SDP-a, jer se obrušio na šefa Zorana Milanovića prozvavši ga za nepotizam. Na konferenciji za novinare optužio je Milanovića da ga je smijenio uz pomoć medijskih spletki kako bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i određene krugove, čime je višemjesečni sukob dvaju tada najmoćnijih SDP-ovih političara dosegnuo vrhunac. Linić se tada požalio i da ga policija prati, ali Milanović je uskoro to demantirao mašući izvješćem SOA-e i tvrdnjom da tajna služba ne prisluškuje Linića i njegovu obitelj. No, sada je isplivala prijava iz kolovoza te godine u kojoj se bez navođenja izvora ili bilo kakvih konkretnih indicija sumnjiči Slavka Linića da je ‘za vrijeme dok je bio ministar od 23. 12. 2011. do 14. 5. 2014. godine’ novac stavio na račun svoje pokćerke, zbog čega su je ispitivale tamošnje vlasti. Kao osnova za provjeru navodi se i da postoje ‘neprovjerene informacije’ kako Linić sa suvlasnicima posjeduje ‘vrijednu vilu u Švicarskoj’. Provjerom su osim Linića, njegove pokćerke te supruge Ksenije bile obuhvaćene još po dvije pravne i fizičke osobe. Kako nisu pronađene nikakve Linićeve transakcije, zatražene su i dodatne provjere kod protukorupcijskih tijela SAD-a i Švicarske. “Ja sam i ranije čuo za te priče o mojem prenošenju novca u Ameriku i vili u Švicarskoj, ali nisam tome do jučer pridavao važnost”, rekao je Linić, dodavši da se nije iznenadio što postoji pismeni trag o tome da ga je policija istraživala. “Sada je evidentno da se policija po nalogu premijera Zorana Milanovića bavi sa mnom i da su s njim u igri ravnatelj policijskog USKOK-a Mario Bertina te ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić“, ogorčen je Linić. Linic1_ doc Linic2_doc Linic3_doc Linic4_doc  

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.