Milanović o Perkoviću: Ako je bilo zločina, sami ćemo ih riješiti

20.06.2013. 12:55:45

Premijer je poovio da Zakon o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU nije donesen zbog jedne osobe (Perkovića).

Na samom početku 98. sjednice Vlade održane u četvrtak premijer Zoran Milanović dotaknuo se kritika oporbe Zakonu o suradnji u kaznenim stvarima s članicama EU za koji tvrde da je donesen samo da bi se spriječilo izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj.

Milanović je decidirano, isto kao i dan ranije ministar pravosuđa Orsat Miljenić, rekao da se 'nijedan zakon ne donosi krojen prema jednoj osobi, a najmanje ovaj' te je naglasio da je na Zakonu radila radna skupina u kojoj su bili ljudi različitih pravosudnih profila'.

Prema premijeru 'racional je da se europski uhidbenih nalog primjenjuje za kaznena djela od 2002. godine'.

- Neki su se odmah digli na zadnje noge, mislim da su već sljedeći dan shvatili što su rekli pa ću ih podsjetiti. Imali smo rat i u tom ratu se dogodilo puno ružnih stvari, pa i s naše strane. Nešto manje s naše strane, ali se dogodilo. Ako je bilo zločina, onda ćemo ih sami riješiti. Ja neću dopustiti da to rade treći. Ako je bilo grešaka, sami ćemo ih popraviti - rekao je Milanović.

Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.