MILANOVIĆ O ZLOČINIMA S HRVATSKE STRANE! ‘Ovo neće svima dobro leći’: Nahvalio ministra Medveda! ‘On radi sve što može’

02.07.2021. 08:50:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u četvrtak je sudjelovao u Karlovcu na predstavljanju monografije Specijalne jedinice policije “GROM” Policijske uprave Karlovac u Domovinskom ratu 1991.-1995″.

Autori i znanstveni suradnici predstavili su svoj rad. Nakon toga je predsjednik Milanović rekao kako to nije borba za istinu, nego posao za istinu.

„Nikoga ne bi trebalo biti sram istine, nitko se ne bi trebao uvrijediti, ali istina može boljeti. Naša istina ne boli, ona je dobra, teška, krvava, recentna i doprinos ‘Gromova’ u toj borbi za Hrvatsku je bio ogroman“, poručio je Milanović. 

“Kazna ili zlostavljanje”

Podsjetio je kako se u Domovinskom ratu Hrvatska branila i u Vukovaru i u Dalmaciji, a da se Zagreb branio u Karlovcu i Sisku.

„Rat je težak i krvav, posebno kada u njega idete bez organizacije, kada iz policije stvarate vojsku i kada se morate boriti protiv neprijatelja koji je jači ili naoružaniji i ima startnu prednost. Događaju se greške, kršenje ratnog prava. Mi smo pravna država i ponašali smo se u danim okolnostima dobro. Za zločin je propisana kazna, ali postoji razlika između kazne i zlostavljanja, mrcvarenja“, dodao je predsjednik Milanović .

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: N.K./Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.