Milanović odbija kavu s predsjednicom – ne želi sastanak pred očima javnosti

21.02.2015. 17:17:38

Premijer će svakako surađivati s predsjednicom države Kolindom Grabar-Kitarović, ali od toga sigurno neće raditi medijski cirkus. Nikakva ispijanja kava uz nazočnost medija, fotoaparata i televizijskih kamera ne dolaze u obzir. Ako trebaju razgovarati, čut će se telefonom. Ako pak bude postojala potreba da se vide u četiri oka, onda će popiti kavu, ali premijer sigurno neće odlaziti na Pantovčak niti će mediji o tim kavama biti obaviješteni – prenio je za vecernji.hr visoki dužnosnik iz Vlade stav Zorana Milanovića o načinu na koji premijer smatra da treba komunicirati i surađivati s predsjednicom države. Istaknuo je da će kamere i novinari biti pozvani samo u situacijama kada su donesene neke odluke ili je riječ o događajima o kojima postoji potreba da premijer i predsjednica države zajednički izvijeste javnost. “Uostalom, na isti način premijer je surađivao i s bivšim predsjednikom Ivom Josipovićem. I s njim se po potrebi čuo telefonom, a ako su se vidjeli, onda je to bilo bez znanja i nazočnosti medija. Sve ostalo neozbiljno je i predstavlja medijski spektakl u kojemu premijer sigurno neće sudjelovati”, kaže sugovornik. Ovakva reakcija iz Vlade uslijedila je nakon što su naslovnice dnevnih novina, portali i televizije obilato izvještavali o tome koga je prvoga dana mandata predsjednica Grabar-Kitarović nazvala i što im je poručila. Posebnu pozornost dobila je vijest da je nazvala premijera Zorana Milanovića, da mu je spomenula kako želi nazočiti tematskoj sjednici Vlade o gospodarstvu, ali i da ga je pozvala na kavu. Puštanje takvih informacija u javnost u Banskim dvorima smatraju besmislenim, tim prije što one u sebi ništa ne sadrže, nego isključivo služe estradizaciji funkcija koje obnašaju te institucija kojima su na čelu. “A takvo što Vladi i premijeru osobno nije ni na kraj pameti činiti”, rekao je te zaključuje da, s obzirom na ovlasti koje proizlaze iz Ustava RH, predsjednik države i premijer i nemaju previše tema o kojima bi morali razgovarati, a nije siguran postoji li uopće neko pitanje koje bi morali rješavati.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.