Milanović odlučio: slijede otkazi Linićevim suradnicima

03.02.2014. 17:28:39

Linic izjava

Kako su prenijeli mnogi mediji, u slijedecim ce tjednima biti izvršen nadzor i uvid u rad svih Linićevih suradnika a prvi koji gube svoju poziciju su, kako prenosi Jutarnji, Miljenko Fičor, Tihomir Kralj, Ancelka Buneta i Ivna Šegon.

 Kada se ustvrdi kako je šef lopov, logična stvar koja slijedi jest uvid u rad njegovih suradnika koje je sam postavljao. Jer to je Linić svugdje radio; preuzeo bi funkciju, prvo napravio kadrovsku izmjenu, postavio 'svoje ljude' i krenuo u „posao“. Tako će, po najavama iz bliskih izvora Vlade, svoje pozicije izgubiti prvo Miljenko Fičor, osobni Linićev prijatelj i Državni rizničar koji za vrijeme obnašanja funkcije nije slušao naputke Vlade vec samo Linica. Pozicije gube i Tihomir Kralj, zamjenik ravnateljice Porezne Uprave, Anđelka Buneta, predsjednica Uprave Fine i Ivna Šegon, Članica Uprave FINA-e i supruga Branka Šegona.

 Temeljitom istragom svih Linićevih suradnika, pri čemu prvenstveno aludiramo na provjeru imovine, utvrdile bi se, bez sumnje, brojne nepravilnosti i imovina bez pokrića u zakonitom radu. Kada se istraga pokrene te okrene i ka Ježiću, Kalemu, Radakoviću, Zriliću i svim Linićevim prijateljima, građanima opljačkane naše biti će jasno kuda je ogroman novac predviđen za naše živote otišao i zašto je Hrvatska u recesiji. Naravno da nije Slavko Linić pokrao sve, za čime vjerojatno žali, ali početak oporavka zemlje sjajno započinje njegovim zatvaranjem i oduzimanjem imovine. No, pozabavimo se malo i štetom koja ostaje iza Linića a koju će, tek dijelom, pokriti sva njegova imovina i novac položen na tajne račune u inozemstvu, od Italije do Qatra. Novac koji, dakako, pripada hrvatskim građanima. Samo za presude tužbi koje je podnijelo nekoliko desetaka otpuštenih još početkom '90-ih iz bivše Skupštine općine Rijeka, a koje je otpustio jedan čovjek, Slavko Linić, država će morati platiti nekoliko stotina tisuća kuna. Vesni Balenović, nezakonito otpuštenoj iz INA-e, morati će se isplatiti 13 godina plaće što je još nekoliko stotina tisuća kuna. Naime, Vesna Balenović je nakon 11 godina odugovlačenja Mladena Bajića dobila pismenu potvrdu kako je njena kaznena prijava utemeljena, kriminala u INA-i je bilo i ona se mora vratiti na posao. Njen povratak na posao 2011.godine spriječili su Davor Štern i upravo Slavko Linić koji je INA-i nanio štetu veću od milijarde dolara..

 O malverzacijama u Viktoru Lencu, Brodomaterijalu, Torpedu i brojnim drugim poduzećima bez poštene revizije nije niti moguće nego okvirno pretpostaviti o kolikim se pokradenim milijunima kuna radi. Popis štete iza Slavka Linića dug je koliko i njegov brod kojim je bezbrižno plovio u vrijeme kada je Mirja Tomas javnosti otkrila njegove tajne račune što ih ima u Trstu. Ono što narednih dana slijedi jest otkrivanje svih Linićevih suradnika što samim time znači i – rasvjetljavanje svih mutnih poslova iza leđa hrvatskih građana. Čovjek koji je do prije neki dan haračio nad gladnim građanima Hrvatske spreman oteti im i zlato iz zuba, danas visi o niti premijerove volje potpuno nemoćan. Baš poput mnogih ljudskih sudbina koje je uništavao i koje se ne mogu nikakvim novcem obeštetiti. Ipak, povratak Vesne Balenović u INA-u bio bi prvi konkretan korak u tom smjeru.

Otpuštenih više desetaka zaposlenih u bivšoj Skupštini općine Rijeka još iz '90-ih godina prošlog stoljeća

Za PDN

Iva Anzulović

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.