MILANOVIĆ OPLEO PO PLENKOVIĆU! ‘On je nilski konj, tamo papa lopoče, a ja sam orao’

31.03.2021. 10:37:00

U povodu obilježavanja 30. godišnjice akcije “Plitvice” i pogibije prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića koji je poginuo u Domovinskom ratu, na Plitvička jezera u srijedu dolaze predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Zoran Milanović.

Kako je najavljeno, oni će na Plitvice doći odvojeno.

Zbog epidemioloških mjera neće se održati komemoracija, ali izaslanstva će položiti vijence i zapaliti svijeće ispred spomenika Josipu Joviću.

‘Vječna hvala i slava i poginulom Josipu Joviću’, rekao je predsjednik

Predsjednik Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću.

“Prošlo je 30 godina od pogibije Josipa Jovića, ali i od jedne hrabrosti mladih ljudi koja je graničila s ludilom. Jedan mali broj malih ljudi, neprofesionalaca i ne vičnih oružju je došlo ovdje svjesni toga da mogu ostati tu zauvijek. Što vrijeme više prolazi, ta hrabrost je sve veća. Danas mi je to teže shvatiti nego onda. Vječna hvala i slava, i poginulom Josipu Joviću koji nije imao sreće dočekati hrvatsku slobodu za koju su se ovdje borili. I to da ovdje može biti hrvatska policijska stanica. Sve drugo je povijest, a ovo je početak povijesti. Hvala”, naglasio je Milanović nakon polaganja vijenca ispred spomenika poginulom prvog hrvatskom redarstveniku. 

Naknadno je dao još jednu izjavu novinarima.

“Protokol je odvojen jer je tako htio Plenković. Moj protokol je pisao Ministarstvu, a to je Vlada, ali su nam odgovorili da ne može biti zajedničko polaganje vijenaca zbog ‘epidemioloških razloga’. Vjerojatno zato ‘da međedi ne pokupe koronu’. Ovo je nezdrava situacija. Oduvijek se polagao zajednički vijenac. To nije zbog društva s Plenkovićem jer ja biram svoje društvo. To je stvar pijeteta. Nije mi drago da nije bio zajednički protokol. Ne smeta me ako mi netko kaže da sam iskompleksiran i zavidan. Plenkoviće ne može samnom razgovorati ‘oko u oko’. On je ‘nilski konj, tamo papa lopoče’. Ja sam ‘orao'”, rekao je Milanović.

Na upit o tome do kada će na ovakav način razgovarati s premijerom, odgovorio je da se “Plenkovićevi jataci skrivaju iza svog srpstva”. 

‘Bit će to čista travestija, pravit ćemo se da smo dame, a zapravo smo obične konkubine’, rekao je Milanović

“Da mi jedan takav čovjek poput Pupovca kaže da sam kao Musollini…Ili neki dan, taj isti Puhovski koji se ponovno počeo potucati po hrvatskim medijima, kaže da sam Staljin. No, Staljin nije polemizirao nego je ubijao. Ako Pupovcu ne odgovara da bude ‘prljav’ može biti ‘ružan i zao’. Nemojte nas izjednačavati. Htio sam da ‘počnemo čistiti tu smrdljivu ribetinu’, ali Plenković to ne dopušta. On baja da sam nešto razgovarao, s kim sam razgovarao? S Čarugom…Razgovarao sam s vrhunskim profesionalnim ljudima”, istaknuo je predsjednik.

Dodao je da je laž to da je prije Zlate Đurđević imao drugu osobu kao kandidata za predsjednika Vrhovnog suda. No, ako mu je ta osoba to rekla – to je laž.

“Ta osoba je htjela da naš razgovor ostane među nama, a nakon toga je otišla k njemu što znači da nema morala”, rekao je.

Osvrnuo se na današnju odluku DSV-a o tome da se raspisuje novi javni poziv za kandidate za predsjednika Vrhovnog suda te o opozivu osječkih sudaca koji su primali mito od Zdravka Mamića. 


“Ma ajde…A novi javni poziv će biti čista farsa i travestija. Stavit ćemo perike i obuti štikle, pravit ćemo se da smo dame, a zapravo smo obične konkubine”, naglasio je Milanović.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Sanja Plješa/ Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.