Milanović: 'Svi ministri u Vladi uživaju moje povjerenje pa tako i Linić'

22.02.2014. 13:00:15

22.02.2014.

Govoreći o predstečajnim nagodbama Milanović je ponovio kako je riječ o zakonu koji je privremen.

Gostujući u Dnevniku plus premijer Zoran Milanović ustvrdio je kako svi ministri u Vladi uživaju njegovo potpuno povjerenje pa tako i ministar Slavko Linić, prenosi HRT. Opovrgnuo je kako nije bio obaviješten o Linićevoj izvanrednoj konferenciji za novinare. Koordinirani smo kao Vlada i obaviješten sam o svemu, rekao je.

 

Govoreći o predstečajnim nagodbama Milanović je ponovio kako je riječ o zakonu koji je privremen. Predstečajne nagodbe su stare godinu i pol, u Saboru ih je poduprla i oporba. Riječ je zakonu koji je privremen, a i o zakonu koji je pokazao puno više dobrih nego loših svojstava. To što ima svoj rok trajanja, ne znači da će sutra biti ukinut, istaknuo je premijer.

 

Dodao je kako se radi na izmjenama na način da se u prvom dijelu više uključi sud. Idemo s korekcijom kriterija.

 

Istaknuo je i kako je ta mjera umnogome pridonijela velikom očuvanju radnih mjesta. To je jedan nužan institut koji postoji u drugim državama. Ako je i bilo nepravilnosti, neka onaj koji ih prepozna i prijavi, rekao je.

 

Na pitanje ima li vlada plan B ako EK ne prihvati njezin prijedlog da deficit smanjuje prebacivanjem dijela mirovina iz 2. u 1. mirovinski stup, rekao je da je riječ o malom segmentu upitnog iznosa. Što god Europska komisija rekla, mi ćemo taj novac prebaciti u 1. stup. O planu B o kojem se razmišlja ako EK odbije Vladin prijedlog nije htio ništa reći jer se o tome još razgovara. Uštede u proračunu su postignute u okvirima koje je predložila Europska unija. Istaknuo je kako neće biti poreza na nekretnine.

 

Upitan o Zakonu o radu, premijer je rekao kako treba vidjeti što sindikati žele i koliko to odudara od mjera koje su provele države EU-a. Stvaraju galamu, no nadam se da će shvatiti da stvaramo jedan dobar europski standard. Ne bojim se ulice, ovo je zrela zemlja, ali, nažalost, stagnira, rekao je Milanović.

  • Autor: HRT / I. Ž.
  • Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.