Milanović treba učiniti ono što branitelji od njega traže, a to je da ministar Matić da ostavku

30.03.2015. 21:52:03

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko danas je u Zagrebu – uoči svečanog obilježavanja 25. obljetnice osnutka HDZ-a u Gradskog četvrti Donji Grad – odgovarao na pitanja mnogobrojnih novinara. Komentirao je, među inim, vladinu bešćutnost prema skrbi za hrvatske ratne vojne invalide koji prosvjeduju u Savskoj, mogućnost vraćanja obveznog služenja vojnog roka i odluku Haaškog suda o vraćanju Vojislava Šešelja u pritvor. Gosp. Milanović je trebao učiniti ono što branitelji od njega stalno traže – razriješiti dužnosti ministra Predraga Matića. Ni ministar Matić ni njegovi pomoćnici ne mogu komunicirati s populacijom za koju su zaduženi brinuti se. To je trebalo biti davno napravljeno – ali nije. I to pokazuje nezgrapnost i bešćutnost ove vlade u odnosu na branitelje. A što se tiče kuće koju gosp. Glogoški koristi – da je ova vlada ispravna, svaki dan bi omogućila gosp. Glogoškom da kao stopostotni invalid ode u tu kuću odmoriti se. I ne samo njemu, već i svim ostalim braniteljima invalidima. Vlada i ministar Matić su trebali organizirati za branitelje u Savskoj posebnu skrb dok prosvjeduju – bez obzira što prosvjeduju protiv njih. To bi bilo korektno prema braniteljima. A ne govoriti da će „zatvoriti i prenamijeniti kuću“! Jako loše reakcije. Jadne! Ali, to je ova vlada i nemojmo se ničemu čuditi! Da je Ministarstvo branitelja korektno – ponavljam – svaki dan bi skrbilo o braniteljima. Dovozili bi im hranu i pružili im zdravstvenu skrb. Ministarstvo bi ih vozilo u kuću u kojoj branitelji s invaliditetom trebaju biti smješteni. A ne ovako! Žalosno! Ideja o vraćanju obveznog vojnog roka mi je bliska. Hrvatska – osim profesionalne vojske – mora imati spremne i obučeneljude da u svakom trenutku brane Domovinu. Sigurnosna situacija se usložnjava i moramo razmišljati o obveznom služenju vojnog roka. Sve ćemo, naravno, prepustiti stručnjacima i stratezima. U konačnici, Hrvatska je članica NATO-a, stoga ovisi i što će naši partneri o tome reći. Izražavam iskreno zadovoljstvo zbog te odluke. Šešelj je nakon dugogodišnjeg suđenja još u uvijek u fazi čekanja presude, a nakon što se vratio na slobodu i dalje je širio i mržnju i ideje iz 90-ih! Koje su dovele do velikosrpske agresije, velikih žrtava i teških posljedica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.