MILANOVIĆ U SVOME UREDU PRIMIO PREDSTAVNIKE UDRUGE VETERANA, VOJNIKA I DOMOLJUBA: Pružio im potporu u brizi za duševno dobro hrvatskih branitelja

08.11.2021. 18:53:00

Predsjednik Zoran Milanović primio je danas u svom Uredu predstavnike Udruge veterana, vojnika i domoljuba.

Udruga je to koja aktivno skrbi za tjelesno, duševno i duhovno dobro hrvatskih vojnika i veterana, branitelja iz Domovinskog rata, te pruža pomoć potrebitima u svrhu otklanjanja posljedica ratnih i poratnih strahota.

Udruga je osnovana 2011. godine s ciljem skrbi o duhovnom dobru hrvatskih branitelja, a 2014. godine postaje članicom međunarodne organizacije Association of Military Christian Fellowship, rečeno je na sastanku. 

Snimljeni i filmovi

Istaknuli su kako svoje djelovanje provode kroz tri područja: socijalnu skrb, sportske aktivnosti i filmsku produkciju.

Foto: Ured predsjendika / Dario Andrišek

Pojasnili su kako se socijalna skrb ostvaruje kroz niz projekata i kroz Karitativni obiteljski dućan, a sportski dio kroz Braniteljski troboj i šah.

Foto: Ured predsjendika / Dario Andrišek

U sklopu filmske produkcije Udruga je snimila film “Bura duše“ i trenutno snima još dva filma “1991. Tko je tvoj bližnji?“ i “Šah – rat“, dodali su. Udruga iza sebe ima uspješno provedene projekte koje je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, među kojima je projekt Briga za branitelje te projekt Briga za bližnje, a u fazi bodovanja je projekt Briga za ljude i okoliš u suradnji sa Školom filma Šipan, istaknuli su predstavnici Udruge.

Foto: Ured predsjendika / Dario Andrišek

Na sastanku u Uredu predsjednika bili su predsjednik Udruge veterana, vojnika i domoljuba Dražen Hrženjak, dopredsjednik Slobodan Mišević, nositelji projekta “Atlantik – Banovina“ Martin Cruickshank i Werner Ilić, scenarist filma “1991. Tko je tvoj bližnji?“ i izvršni producent filma “1991. Tko je tvoj bližnji?“ Ante Damjanović.

Uz predsjednika Milanovića bio je posebni savjetnik za veterane Domovinskog rata Marijan Mareković.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: Dnevno.hr/Foto: Ured predsjendika / Dario Andrišek

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.