Mile Pešorda i Luko Paljetak među svjetskim uglednicima

18.10.2017. 08:03:39

[caption id="attachment_86316" align="aligncenter" width="450"] Mile Pešorda, dobitnik povelje o članstvu u Europskoj akademiji znanosti, umjetnosti i književnosti,prima čestitke, na svečanosti uručenja povelje, u Zagrebu, 11.10.2017.[/caption] Hrvatski književnic Mile Pešorda  iz Zagreba i Luko Paljetak iz Dubrovnika postali su članovi Europske akademije znanosti, umjetnosti i književnosti (AESAL) iz Pariza, koja  uključuje u svom članstvu preko 65 Nobelovaca  i više stotina najprestižnijih znanstvenika, umjetnika, filozofa, vrhunski istraživača u svim granama djelatnosti i pripada najvišoj znanstvenoj kategoriji UNESCO-klasifikacije grupe O. Akademija je također usko vezana za UNESCO programe kao savjetodavna institucija, i njena je aktivnost u posljednjih 35 godina vrlo čvrsto povezana s UNESCO-im inicijativama, pa su i svi simpoziji, znanstvena događanja L'AESAL organizirana u zajedništvu ovih institucija i nacionalnih Akademija. Povelje o njihovu ulasku kao članova među svjetske uglednike uručena im je ovih dana na prigodnoj svečanosti u Društvu  hrvatskih književnika u Zagrebu. Povelje je svojim novim članovima, uime Akademije, uručio njezin izvršni dopredsjednik gospodin Ante Glibota iz Pariza.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.