Miljavac otkrio pozadinu 'malicioznih i iritantnih' tekstova o generalima

22.11.2016. 20:59:51

Svi ovi lažni navodi samo stvaraju negativnu sliku oko naših generala. Međutim, stvarno treba reći dosta takvim tekstovima punima laži!, poručio je general Miljavac "Tekstovi o navodnim zločinima hrvatskih generala pojavljuju se sa svih strana. Čovjek više nema želju pročitati takav tekst, a kamoli vjerovati. Činjenica je da se takvi tekstovi s navodnim zločinima pojavljuju sada kada je Damir Krstičević došao na funkciju potpredsjednika Vlade i ministra obrane, a dosad nije bilo takvih navoda", istaknuo je u razgovoru za Direktno.hr predsjednik Hrvatskog generalskog zbora general Pavao Miljavac. "Ovakvi grozni napadi u svrhu su pritisaka općenito na procese koji se događaju u Bosni i Hercegovini, a posebice optužnica koje se podižu protiv pripadnika HVO-a. Želi se pritisnuti državni vrh i dovesti ga u vezi s ratnim zločincima", nadodao je. Kako je pojasnio general Miljavac, Hrvatski generalni zbor na netočne je navode reagirao više puta. "Stvarno počinje više biti iritantno kako stalno branimo svoje generale. Jednostavno se ti klevetnički navodi konstantno ponavljaju i stalno se prozivaju hrvatski generali da su ratni zločinci. Ako se to nastavi sigurno ćemo reagirati i sazvati konferenciju za novinare. Iz ove cijele situacije proizlazi da se stalno moramo boriti protiv nečeg i objašnjavati", naglasio je naš sugovornik. No, smatra da su ovakvi 'maliciozni' tekstovi usmjereni protiv naših generala prešli svaku mjeru. "Mi znamo da se okupljaju cijeli timovi koji konstruiraju događaje koji se nisu dogodili. Naime, svi ovi lažni navodi samo stvaraju negativnu sliku oko naših generala. To nije ništa istinito. Međutim, stvarno treba reći dosta takvim tekstovima punima laži. Čini se da su takvi navodi konstruirani od strane ruske i turske strane s namjerom kako bi se iz Bosne i Hercegovine iselili Hrvati", zaključio je Miljavac.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.