MILJAVAC RAZOČARAN GOTOVINOM, ČERMAKOM I MARKAČEM

12.12.2017. 08:27:15

MILJAVAC RAZOČARAN GOTOVINOM, ČERMAKOM I MARKAČEM: ‘Najmanje što se od njih očekivalo jest da dođu’

‘Najmanje što se od njih očekivalo je da se pojave na komemoraciji i odaju mu počast’, rekao je Miljavac.

Na današnjoj su se komemoraciji za generala Slobodana Praljka u zagrebačkom Lisinskom očekivali i generali Ante Gotovina, Mladen Markač i Ivan Čermak, no oni nisu došli.

Miljavac: ‘Ne znam zašto nisu došli’

Za trojicu generala čuvala su se mjesta u prvom redu. Predsjednik Hrvatskoga generalskog zbora Pavao Miljavac rekao je da mu nije jasno zbog čega oni nisu došli i da je to najmanje što su mogli učiniti da odaju počast Slobodanu Praljku. ‘Bili su s kolegom Praljkom zatvoreni u Haagu, tamo su se družili, i najmanje što se od njih očekivalo jest da su se pojavili na njegovoj komemoraciji i odali mu počast. Onako ljudski. Ne znam zašto nisu došli i rekli mu posljednje zbogom. Jer Generalski zbor upravo je to želio i zato smo organizirali ovu komemoraciju. Nismo željeli nikakve političke poruke’, rekao je Miljavac, javlja Jutarnji list.

Na komemoraciji i dvojica ministara

U dvorani Lisinski u Zagrebu danas je održana komemoracija za generala Slobodana Praljka koji je pretprošlog tjedna, nakon što je skupa s još petoricom vojnih i političkih čelnika bosansko-hercegovačkih Hrvata pred Haškim sudom pravomoćno proglašen krivim za ratne zločine u BiH, u sudnici ispio cijankalij i umro. Ondje su se oko podneva pojavila brojna poznata lica kao što su Đuro Glogoški, Marko Perković Thompson, Nadan Vidošević te Milijan Brkić, Luka Bebić i Josip Lučić. Iz redova trenutačno vladajućih na komemoraciju su došli ministar obrane Damir Krstičević te ministar branitelja Tomo Medved.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.