Miljavac vs. Klemm: Generalski zbor zgrožen nekim zahtjevima branitelja

10.01.2017. 08:57:06

AFERA HEP Hrvatski generalski zbor apelira da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske "Hrvatski generalski zbor je raspravljao o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te zgrožen je viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede. Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata", poručili su hrvatski generali u priopćenju koji potpisuje general zbora Pavao Miljevac vezano uz otkup dionica HEP-a. Priopćenje Hrvatskog generalskog zbora donosimo u cijelosti: "Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog generalskog zbora, održanoj 7. siječnja 2017. godine, donesen je sljedeći zaključak: Hrvatski generalski zbor je raspravljao o mogućim modelima otkupa dionica MOL-a te zgrožen je viješću da su pojedinci iz braniteljskih udruga zatražili 7% dionica od eventualne prodaje Hrvatske elektroprivrede. Hrvatski generalski zbor smatra da su takva traženja u suprotnosti sa svim vrijednostima za koje su se borili hrvatski branitelji i stradalnici Domovinskog rata. Takva potraživanja smatramo podvaljivačkim i nerealnim što očigledno, između ostaloga, imaju za cilj stvoriti jaz, pomutnju i neslogu unutar braniteljske populacije, s konačnom namjerom da se izazove nezadovoljstvo u širokim slojevima hrvatskoga naroda. Sve se to odvija u trenucima, kada nam je više nego ikada potrebno svenarodno zajedništvo  i posvećenost duhovnom, gospodarskom i demografskom oporavku Naroda i Države. Zabrinuti za budućnost Republike Hrvatske za koju smo se nesebično borili u Domovinskom ratu, isto tako nesebično danas u miru, predlažemo da se značajni dijelovi mogućih prodaja dionica ugrade u ostvarivanje ovih ciljeva. Apeliramo da se mudro i oprezno postupa s energetskim potencijalima i nacionalnim bogatstvima Republike Hrvatske. za HRVATSKI GENERALSKI ZBOR predsjednik - Pavao Miljavac, general zbora". Podsjetimo, u razgovoru za direktno.hr protekloga tjedna, predsjednik Udruge specijalne policije Josip Klemm kazao je: 'Gospodin Plenković trebao bi osigurati zakonsku pretpostavku da se zna koliko bi hrvatski branitelji trebali dobivati i da bi branitelji dobili što im zapravo pripada. Ne tražimo mi tu nekakvu milost, već da se uredi zakonska regulativa da znamo koliko dionica pripada Fondu hrvatskih branitelja''. 'Stalno se viče o nekakvim vrijednostima Domovinskog rata, svi o tome pričaju. Vidimo da su branitelji zaslužni za stvaranje hrvatske države. Temeljem dionica koje je dobivao Fond hrvatskih branitelja mi zapravo brinemo o braniteljima i članovima obitelji', kazao je. Na upit našega portala: znači očekujete da će te od Vlade Andreja Plenkovića dobiti sedam posto dionica HEP-a, Klemm je odgovorio sljedeće: 'Kažem, očekujemo da zakon bude jasan, da se zna koliko dobivaju branitelji. Očekivala je i Republika Hrvatska da je netko obrani 91'.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.