Milorad Pupovac: “Ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji.”

21.10.2021. 11:18:00

Gotovo nevjerojatno kako netko, bilo svojim činjenjem ili nečinjenjem oživljava odnosno drži aktualnim i živim patnju i nepravdu koja se provlači sve od DR-a. Činjenica da droboljubno-četnička koalicija (hdz-sdss) obnaša vlast u RH uz 16 % osvojenih glasova, a sve na temelju institucionalne nepravde, kriminala (mito i korupcija), pravnog beznađa te svekolikih i nepomirljivih podjela u hrvatskom društvu. Dapače, što veće podjele, njihova je politička moć time veća.
Oni koji skaču na zadnje noge zbog obilježja ratnih postrojbi HOS-a koje su legitimne, a u Domovinskom su ratu bile isključivo obrambenog karaktera trebaju znati činjenicu da dragovoljci i pripadnici postrojbi HOS-a, nisu nikad do danas osuđeni niti za jedan jedini ratni zločin na području RH. Usprkos tome što se branilo RH i Vukovar od velikosrpske politike i srbočetničke agresije žrtvu se danas proganja, a ratni amblemi i obilježja HOS-a zabranjuju.
U isto vrijeme pripadnici i podržavatelji zločinaca se glorificiraju, pravno zaštičuju i dapače, nagrađuju. Ovo je vjeran prikaz upravo te i kakve politike i k tome još u srcu Vukovara. Grada kojeg su četnici i veliosrpski agresor do temelja uništili. Dapače, ovakve se spodobe danas s time bez iti malo srama još i hvale. Slobodno se i ponosno kreću gradom mučenikom.
Zar ovo zbilja moramo gledati i doživljavati u našoj zemlji nakon toliko prolivene krvi i to još u Vukovaru?
Pa je li više DOSTA tih provokacija i vrijeđanja hrvatskog naroda, posebno hrvatskih dragovoljaca-branitelja DR-a. I zašto uostalom te bezbrojne udruge na sve ovo tako glasno šute????

 

** Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta uredništva Portala dnevnih novosti.

Izvor: Facebook

Izvorni autor: Željan Jurlin/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.