Mimohod svjetlosti i sjećanja u utorak u Zadru

14.11.2014. 08:42:58

Dan stradanja Škabrnje i Vukovara i ove će se godine obilježiti u Zadru »Mimohodom svjetlosti i sjećanja«. Ovaj događaj obilježit će se u suradnji udruga proizašlih iz Domovinskog rata, HVIDRA-e Zadar, Udruge hrvatskih branitelja oboljelih od PTSP-a Zadarske županije, Udruge PSG SOD Damir Tomljanović Gavran, Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata Zadarske županije, Udruge žena iz Domovinskog rata i Udruge maloljetnih branitelja Domovinskog rata, istaknuto je na jučerašnjoj konferenciji za novinare koja se održala u Osnovnoj školi Zadarski otoci. - Početak mimohoda predviđen je u 17.30 minuta na zadarskom Narodnom trgu. Nakon uvodnog govora povorka djece, branitelja i građana krenut će s molitvom i pjesmom preko mosta, Ulicom Stjepana Radića, Ulicom Domovinskog rata, Splitskom ulicom do Bilog briga i Vinkovačkom ulicom do Trga Damira Tomljanovića Gavrana gdje je predviđen prigodni progam, pojasnila je Jasminka Bašić, profesorica OŠ Zadarski otoci. U sklopu programa koji će se na Trgu ispred škole Zadarski otoci održati s početkom u 18 sati i 30 minuta uprizorit će se strip »Krik iz Ovčare« Danijela Rehaka i Nenada Barinića. U uprizorenju stripa sudjelovat će izvođači Ivana Haberle iz Udruge žena iz Domovinskog rata, Luka Sunko, profesor u Gimnaziji Vladimira Nazora, Maja Ivković Bučić također iz Udruge žena iz Domovinskog rata, Anđela Malinka, učenica OŠ Stanovi, te zbor Belafuža. Na Trgu Damira Tomljanovića Gavrana navijačka udruga Tornado pripremit će scenografiju koja će sve okupljene povezati sa Vukovarom i Hrvatskom. Izvorni članak možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.