MINISTAR KOJEM VEĆ SADA LJEVIČARI NAJVIŠE ZAMJERAJU

22.01.2016. 12:51:26

MINISTAR KOJEM VEĆ SADA LJEVIČARI NAJVIŠE ZAMJERAJU: Neosporive reference i stručnost u sjeni izjava koje su uzburkale ljevicu Jedna je od osoba iz najužeg tima građanske udruge “U ime obitelji” koja je pokrenula i odradila cijelu inicijativu vezanu uz referendum za unošenje definicije braka u Ustav. Kandidat za novog hrvatskog ministra kulture Zlatko Hasanbegović rođen je u Zagrebu, 1973. godine. Ovaj povjesničar osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu, a jednopredmetni studij povijesti na Filozofskome fakultetu Sveučilišta Zagrebu, gdje je magistrirao i doktorirao. Radi kao znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar, oženjen je i ima dvoje djece.  Član je HDZ-a od srpnja 2015.  godine. Glavni je urednik časopisa Pilar. Osim toga, predsjednik je Nadzornog odbora Počasnog bleiburškog voda, suradnik različitih inicijativa za utvrđivanje žrtava poratnog komunističkog terora, posebice među muslimanima u Bosni i Hercegovini te član Izvršnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Zagreb. Na Bleiburgu je održao govor 2012. u kojem je uglavnom kritizirao Sabor RH jer je odbio pokroviteljstvo nad okupljanjem u Bleiburgu. Hasanbegović je ranije bio predsjednik Mladeži Hrvatske čiste stranke prava koja na svojim stranicama ističe da je Mladež tek njegovim dolaskom ojačala i dobila na značaju. Predmet njegovih znanstvenih interesa je odnos modernih hrvatskih nacionalnih ideologija, napose pravaštva i njegovih izdanaka, prema islamu i muslimanima u Bosni i Hercegovini u 19. i 20. stoljeću. Istražuje muslimansku sastavnicu hrvatske građanske kulture do 1945. godine te političko-stranačke i vjersko-nacionalne odnose u Bosni i Hercegovini od austro-uUgarske okupacije do komunističkoga preuzimanja vlasti. Ujedno, jedna je od osoba iz najužeg tima građanske udruge “U ime obitelji” koja je pokrenula i odradila cijelu inicijativu vezanu uz referendum za unošenje definicije braka u Ustav. Svojom je izjavom uzburkao lijevu medijsku javnost. Naime, prošle je godine u emisiji HRT-a ‘Otvoreno’, izjavio ”kako antifašizam nije u izvorišnim osnovama hrvatskog Ustava te da je to floskula”. ”Domovinski rat je jedini u 20. stoljeću u kojoj su Hrvati izašli kao istinski pobjednici i jedini temelj na kojem se treba graditi Hrvatska. Duhovi i zlodusi prošlosti izazivat će stalni rascjep i beskrajne debate. Antifašizam nije temelj ove države već floskula koja nema utemeljenje u ustavnom tekstu, ne spominje se nigdje ni jednom riječju u Ustavu”, ustvrdio je tada znanstveni suradnik u Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.