Ministar Matić u kampanji: otvaranje nove zgrade vukovarskog Memorijalnog centra

03.11.2015. 19:25:07

SVEČANO OTVORENJE U sklopu Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, koji je dio vojarne 204. vukovarske brigade HV-a, u utorak je otvorena novouređena upravna zgrada koja će nositi ime Šibenika. Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, izrazivši zadovoljstvo što će upravna zgrada Memorijalnog centra nositi ime toga grada, rekao je da je počašćen jer je na “tom svetom tlu i pred zgradom koja nosi ime grada Šibenika”. “Projekt Memorijalnog centra je plemenita ideja, a našoj djeci će prenositi istinu o Domovinskom ratu i hrvatskome narodu koji je pretrpio golema stradanja braneći svoju zemlju“, poručio je gradonačelnik Burić i izrazio zadovoljstvo što će upravna zgrada Memorijalnog centra nositi ime grada Šibenika. Na svečanosti je bio i ministar branitelja Predrag Matić, koji je rekao kako je ove školske godine pet tisuća osnovnoškolaca prošlo kroz Vukovar u sklopu projekta koji je pokrenulo Ministarstvo branitelja kako bi svi učenici osmih razreda u Hrvatskoj u Vukovaru boravili dva dana i učili o Domovinskom ratu. „Zgrade na prostoru vojarne 204. vukovarske brigade nosit će imena hrvatskih gradova i mjesta koja imaju svoju ratnu priču. Šibenik je grad stradalnik Domovinskog rata i ovdje će stajati uz bok drugim hrvatskim gradovima koji su dali svoj obol slobodnoj Hrvatskoj“, rekao je Matić. “Svaki korak naprijed u gradu Vukovaru podržavam. Mislim da je ovo jako dobar projekt i – ako se poveže s projektima grada Vukovara – u sinergiji može ostvariti odlične rezultate”, ocijenio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Uoči svečanog otvorenja upravne zgrade u Memorijalnom centru Domovinskog rata, izaslanstva grada Šibenika, Ministarstva branitelja i braniteljskih udruga položila su zajednički vijenac i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata. U sklopu projekta “Škola mira” gradonačelnik Šibenika Željko Burić govorit će učenicima osmih razreda kojima je posjet Vukovaru dio redovitoga školskog programa.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.