Ministar Medved osudio Đakićev govor mržnje

09.01.2019. 17:23:50

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je u srijedu svaki oblik govora mržnje, naglasivši kako bi ga svakako trebalo oštrije kažnjavati podsjetivši na osudu od strane Vlade  i HDZ-a, a vezano uz objavu Ivana Đakića, sina saborskoga zastupnika Josipa Đakića, koji je na facebook profilu objavio čestitku na pravoslavni Božić uz fotografiju osobe u ustaškoj odori koja drži odrubljenu glavu četnika. U vezi s izjavom predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca koji je izrazio sumnju da će hrvatsko pravosuđe taj čin procesuirati po službenoj dužnosti, ministar Medved je rekao kako "svi zajedno moramo uložiti napor kako bi naše institucije bile na razini koju očekuje naše društvo, stoga moramo dati doprinos u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti izgraditi sustav onakav kakav želimo i kakav zaslužuje samostalna, demokratska, suverena hrvatska država". Upitan o istupu srbijanskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je 'bestidnom' nazvao izjavu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića na božićnom domjenku u SNV-u da je proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština Franje Tuđmana, ministar Medved je rekao da nažalost još uvijek prisutna ista ideologija i nemogućnost Srbije da se suoči sa svojom vlastitom prošlošću. Hina/Foto:Fah/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.