Ministar Mrsić: Obustavit ćemo mirovine lažnim invalidima

09.09.2013. 11:07:03

U Hrvatskoj je više od 314 tisuća korisnika invalidskih mirovina, odnosno takva je svaka četvrta. Ministar Mrsić najavio je borbu s lažnim mirovinama, stručne revizije, a naposljetku i obustavu isplate mirovine, ako revizija pokaže da je lažna. U emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" izjavio je da se neće ići u selektivnu reviziju. - Nama su sve invalidske mirovine iste. Moramo imati mehanizam u sustavu da kad utvrdimo da se radi o nepripadajućoj invalidskoj mirovini, možemo na vrlo jednostavan način obustaviti i krenuti u novo utvrđivanje - ustvrdio je ministar. Nitko neće biti oštećen, ali će svatko morati dokazati invalidnost. Na pitanje zašto se tek sad išlo u reviziju, ministar je rekao da je to stvar odlučnosti ove vlade. Reda moramo napraviti za budućnost kako bi svi oni koji radom zasluže mirovinu dobiju dostojnu, a i svi oni koji imaju stvarnih poteškoća - prvenstveno je riječ o tjelesnim oštećenima - dobili zasluženu invalidsku mirovinu i da ne bude dvojbi oko njihovih prava. Naglasio je i kako je jedan od ciljeva korisnike mirovina na kvalitetan način uključiti u sustav rada. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.