MINISTARSTVA HRVATSKIH BRANITELJA: HDZ-ovi ‘pravaši’ su ZA UKIDANJE

17.02.2016. 20:47:16

Hrvatska stranka prava nije i neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja, poručuje Srb. HSP je nakon današnje hitne presice udruga hrvatskih branitelja priopćio kako su protiv ukidanja ministarstva branitelja. Iz HSP-a su napomenuli medijima da pridjev “pravaški” koriste  na ispravan način, odnosno da određene izjave i događaje nazivaju pravim “imenom i prezimenom”. Priopćenje HSP-a kojeg potpisuje predsjednik Daniel Srb prenosimo u cijelosti: Hrvatska stranka prava nije i neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja. Danas na hrvatskim portalima dominira vijest kako „Pravaši traže ukidanje Ministarstva branitelja“. Radi se naslovima kreiranim po slobodnoj volji urednika tih portala, što u konačnici ni najmanje ne odgovara činjenicama. Prenosi se izjava jednog čovjeka (Pero Čorić) koji ni po čemu nije relevantan u pravaškim krugovima, niti po javnim manifestacijam svoje politike spada u pravaški politički krug. U ovim vijestima se radi o izjavi jednog čovjeka iz stranke koja nelegalno i nominalno nosi pravaško ime (HSP AS), i koja se preko liste „domoljubne koalicije“ domogla saborskih mandata – dakle radi se o HDZ-ovim „pravašima“. Pravi pravaši nisu i nikada neće biti za ukidanje Ministarstva branitelja, jer pravaši ne izdaju svoje heroje i ratnike koji su zaslužni za stvaranje neovisne Republike Hrvatske. Pitamo se imaju li ove izjave uporište u “Tajnom aneksu sporazuma između Pere Čorića i HDZ-ea” koji se pojavio u javnom prostoru u jesen 2014. godine a u kojem je bilo precizirano da se potpisnice sporazuma slažu o ukidanju Ministarstva branitelja i njegovom pretvaranja u upravu pri Ministarstvu obrane. Na ovakve pojave i očite prevare branitelja i cijele braniteljske populacije smo upozoravali i upozoravati ćemo i dalje. Tvrdimo,  da je vladajuća koalicija u kojoj je bio i kreator ove sramotne izjave o ukidanju Ministarstva branitelja ovo prezentirala prije parlamentarnih izbora ili tijekom predizborne kampanje dobili bi još manje glasova i još manje mandata. Slobodni smo ustvrditi da na političkom nebu u Hrvatskoj uz nekoliko časnih izuzetaka samo HSP – Hrvatska stranka prava, još uvijek dosljedno i čvrsto stoji uz hrvatske branitelje, ne manipulira s njima i nikada ih neće izdati ili prevariti. Stoga, tražimo od svih medija koji objavljuju ovakve i slične informacije i vijesti da vode računa u opremanju svojih tekstova i točno navedu što, tko i kako traži, želi ili zahtijeva. Daniel Srb, predsjednik

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.