Ministarstvo branitelja opet promijenilo ime?

01.04.2015. 00:01:45

Ministarstvo branitelja opet promijenilo ime? Nećete pišati kad vam se piša, nego kad Fred Matić kaže da smijete pišati

- Ministarstvo branitelja od 7. travnja prestat će plaćati najam pokretnih WC-a koji su postavljeni u Savskoj 66 od početka braniteljskog prosvjeda, za što je Ministarstvo dosad platilo 93.750 kuna. Pokretni sanitarni čvorovi koje je Ministarstvo branitelja unajmilo od tvrtke TOI TOI d.o.o. još uvijek nisu maknuti ispred zgrade u Savskoj ulici, ali će Ministarstvo 7. travnja prestati plaćati njihov najam - prenijela je HINA, ovo je dakako dokaz da je Ministarstvo branitelja još jednom promijenilo ime, ovog puta, kako neki šaljivo kažu, u Ministarstvo za uriniranje.

Branitelji u svojoj naivnosti očito nemaju pravu mjeru, oni su mislili da će pišati kad im se piša a ne kad ministar Predrag Fred Matić smatra da trebaju pišati. Ne funkcioniraju demokratske države kako su branitelji, koji su se za tu državu borili, mislili, Hrvatska uvodi nove demokratske standarde po uzoru na demokratsku Sjevernu Koreju.

Novootkriveni talent za matematiku, Predrag Fred Matić, preračunao je koliko je pišanje branitelja u pet mjeseci koštalo hrvatsku državu, pritom je zaboravio spomenuti koliko sranje njegovog prijatelja, ratnog dezertera Rade Šerbedžije, košta Hrvatsku svake godine na Brijunima, na kojima inače za sedam kuna ljetuje Che Guevara, Nenad Stazić zvani Boca, ponekad mu se priključi Igor Mandić i braco Stazić, blizanac. Svi po istoj ili sličnoj cijeni. A tek koliko HAVC godišnje milostinje udijeli Anti Tomiću, pa onda da spomenemo bankomat bivše ministrice Andree Zlatar Violić.

Dakle, pišanje branitelja postalo je osnovni problem hrvatske države, medijski kriminalci su to jedva dočekali i zdušno pozdravili najavu takozvanog Ministarstva branitelja koje od Uskrsa braniteljima uskraćuje pišanje, to što su mnogi branitelji pišali krv na bojištu dok je on pišao i kakio po Crikvenici i Krku nikoga pretjerano ne zanima.

Nakon što je izračunao mjesečna primanja obitelji Glogoški i sve to ubrojio Đuri, ministar si je dao u zadatak skresati troškove i na javnim WC-ima, morbidnost kojom Matić juriša na invalide Domovinskog rata tek je nešto manja od njegove zlobe i bezosjećajnosti. Koliko Hrvatsku koštaju brojni parazitski portali, koliko Hrvatsku koštaju razne udruge, koliko će Hrvatsku koštati i koliko košta Antifašistička ljiga Jugoslavije? Nema ta ljiga nikakve veze s Hrvatskom i hrvatskim antifašizmom, jer sedamnaest puta veći antifašist od majora Pusića bio je general Tuđman koji se četiri godine aktivno i vojno borio protiv fašizma. Međutim, ni Tuđman nije njima valjao, iako ga sada zovu u pomoć, zajedno s Milanovićem i Josipovićem, ali bi im zato očito Simo Dubajić itekako dobro došao.

Fred Matić bio je u srpskim koncentracijskim logorima, za što mu treba skinuti kapu, nitko normalan to ne negira, međutim, Matić je počeo braniti Vukovar tek kad je poginuo Blago Zadro, Hercegovac koga nije trebalo izvlačiti iz vukovarskih podruma kako bi branio napadnuti grad, nakon što se vratio iz logora Matić je uglavnom bio u Zagrebu u kancelariji. Nije slučajno da se u Registru branitelja ne vidi tko je bio dragovoljac Domovinskog rata, a koga su izvlačili iz podruma kako bi prisilno branio državu u kojoj se ni pišati više ne smije kad im se piša.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.