'Ministarstvo branitelja treba biti u Vukovaru'

14.02.2015. 08:32:48

Vodimo se mišlju kako je Vukovar, zbog svih događanja iz Domovinskoga rata, poseban grad, kaže Iljkić Inicijativa Vukovar – Mjesto posebnog pijeteta naziv je nove vukovarske inicijative koja je pokrenuta prije nekoliko tjedana i koja je zapravo dio Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. – Vodimo se mišlju kako je Vukovar, zbog svih događanja iz Domovinskoga rata, poseban grad i za građane Hrvatske ima posebno značenje. Želimo stoga urediti Vukovar gdje bi vrijedila posebna pravila – kaže jedan od autora inicijative Vlado Iljkić. Očekuje pozitivnu reakciju od svih političkih stranaka te predstavnika nacionalnih manjina jer, kako kaže, svima je u cilju da Vukovar krene naprijed i da se u gradu bolje i kvalitetnije živi. Pripremili su i sedam glavnih točaka djelovanja kao i 15-ak podtočaka. Tako predlažu, među ostalim, da svako službeno izaslanstvo koje posjećuje Vukovar položi vijenac na Memorijalnom groblju ili na Ovčari. Kada bi pak u službeni posjet dolazilo izaslanstvo Srbije, tada bi se preskočilo intoniranje državnih himni. Traže da se u vukovarsku vojarnu vrati polaganje svečane prisege za sve polaznike vojnih škola, ali i da se to proširi i na one koji polažu policijsku prisegu, te da se Ministarstvo branitelja preseli u Vukovar.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.