Ministarstvo i HPB potpisali protokol o stambenom kreditiranju hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji

03.10.2017. 13:46:35

Hrvatska poštanska banka (HPB) i Ministarstvo hrvatskih branitelja u utorak su potpisali protokol o stambenom kreditiranju branitelja i članova obitelji stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja iz Domovinskog rata. Predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić na potpisivanju je rekao kako bi protokol trebao dovesti do kvalitetnog zbrinjavanja i rješavanja stambenog pitanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji. Vuić je naveo da HPB već 20 godina surađuje s Ministarstvom te kako je dosad odobreno 10 tisuća kredita ukupno vrijednih približno 1,5 milijardi kuna. Istaknuo je da su protokol i suradnja korak naprijed kojim se HPB obvezuje da će branitelji u toj banci uvijek imati najpovoljnije uvjete. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo kako je jedan od prioriteta djelovanja ministarstva intenzivirati stambeno zbrinjavanje s obzirom da je jako velik broj hrvatskih ratnih vojnih invalida, njih više od 11 tisuća, stambeno nezbrinut. "Ovim sporazumom će se omogućiti još bolji i kvalitetniji uvjeti i usluge koje će HPB pružiti hrvatskim braniteljima, hrvatskim ratnim vojnim invalidima i stradalnicima Domovinskog rata", kazao je Medved. Naglasio je da će sporazumom dijelu braniteljske populacije koja ima kredite u drugim bankama biti omogućen prelazak u HPB te zatvaranje ranijih kredita koji su nepovoljniji od onih koje će im omogućiti HPB.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.