Ministrica Divjak s Hrvatskim generalskim zborom o važnosti kurikularne reforme

25.11.2017. 07:37:54

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak sa svojim pomoćnikom za strukovno obrazovanje Vladom Prskalom, posjetila je Hrvatski generalski zbor. U uvodnom dijelu predsjednik Hrvatskog generalskog zbora Pavao Miljavac upoznao je ministricu s djelovanjem udruge s naglaskom na naš projekt "Nacionalni program edukacije o Domovinskom ratu". Ministrica je pozdravila inicijativu HGZ-a o održavanju stručnih predavanja predmetnim nastavnicima i profesorima povijesti te je podržala suradnju s Agencijom za odgoj i obrazovanje. Ministrica Divjak zamoljena je da nazočnima prokomentira aktualne teme u društvu vezane uz znanost i obrazovanje, kao što su cjelovita kurikularna reforma te je odgovarala na brojna pitanja prisutnih koji su naglasili važnost modernizacije obrazovanja za 21. stoljeće i važnost građenja škole za život, a ne samo ocjenu. Pomoćnik ministrice Prskalo naglasio je kako će ministarstvo voditi brigu o nacionalnim temama. Posebnu pozornost pridao je problemu strukovnih škola, koje su izuzetno loše opremljene i nisu u mogućnosti odgovarati zahtjevima gospodarstva u Hrvatskoj. Potrebno je da strukovne škole budu okrenute prema gospodarskim zahtjevima svoje županije te da je potrebno jačanje dualnog obrazovanja. Izvor: večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.