Miro Kovač: Vrijeme je da se kolege u Srbiji smire

02.08.2016. 15:51:30

Tehnički ministar vanjskih poslova odlučio je reagirati na prosvjedne note iz Beograda te na Vučićeve optužbe da se u Hrvatskoj provodi antisrpska politika.

Uoči Dana zahvalnosti, pobjede, vrijeme je da se stane na loptu i da se kolege u Srbiji smire, da se počne normalno i racionalno komunicirati da se ne šalju note svaki drugi dan, to je cirkus, mi u tome nećemo sudjelovati. Ja sam rekao da takve note više nećemo primati, ne prihvaćamo miješanje u naše unutarnje stvari. Mi smo zemlja članoca EU i NATO-a i imamo najviše standarde zaštite manjina. Imamo u Saboru 8 pripadnika manjina, od čega su trojica pripadnika srpske manjine. Sigurni smo da će i Srbija na putu za EU postići te standarde i zagarantirati mjesto pripadniku hrvatske manjine u Skupštini, promijeniti nakaradni zakon o raznim zločinima. Mi smo EU, to treba jasno shvatiti, Srbija treba početi raditi na sebi, da ne zamagljuje stvarnost nekakvim dopisima. Srbija mora početi razmišljati europski i europski postupati, mi ne vodimo politiku da susjedu crkne krava. Financirali smo aktivnosti za pristupanje Srbije EU, a zauzvrat dobivamo neke note. Kad slavimo jednu dostojantsvenu pobjedu, bili smo žrtva agresije, rat se vodio u Hrvatskoj, ne u Srbiji, neka Srbija shvati da mi ovako ne želimo komunicirati, mi se nikome ne tužakamo, mi želimo dobrosusjedske odnose

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.