Misa zadušnica za Zvonka Bušića u zagrebačkoj crkvi Sv. Mati Sloboda

28.08.2018. 19:18:47

Čuveni politički emigrant Zvonko Bušić oduzeo si je život 1. rujna 2013. u Rovanjskoj pored Zadra. Povodom pete obljetnice smrti u subotu, 1. rujna 2018. godine održat će se misa zadušnica za Bušića u crkvi Sv. Mati Slobode, na zagrebačkom Jarunu, s početkom u 19 sati. Bušić je, podsjetimo, bio hrvatski politički emigrant koji je zbog otmice američkog zrakoplova i postavljanja eksploziva, od kojega je neplanirano poginuo američki policajac, u zatvorima u SAD-u proveo 32 teške godine. Pomilovan je prije točno sedam godina, 7. srpnja 2008. nakon čega se vratio u Hrvatsku. Zvonko Bušić ostavio je dva oproštajna pisma, supruzi i obitelji te prijateljima i Hrvatima. U njima je molio za oprost zbog onoga što je učinio jer više "nije mogao živjeti u Platonovoj pećini".

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.