MJERE PRODULJENE DO 31. PROSINCA Božinović najavio sedam odluka; promjene vezane uz okupljanja i centre za socijalnu skrb

15.12.2021. 10:41:00

Na sjednici Vlade u srijedu u svom uvodnom govoru na početku, premijer Andrej Plenković podsjetio je na posjet BiH početkom tjedna te je istaknuo da je bio vrlo sadržajan, a potom je komentirao aktualnu epidemiološku situaciju. 

Na epidemiološku situaciju posebno se zatim osvrnuo i ministar zdravstva Vili Beroš, a nakon njega o mjerama koje ostaju na snazi, ali i o nekim promjenama govorio je šef Nacionalnog stužera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Najavio je produljenje mjera: ''Unatoč smanjenju brojeva, naši brojevi zadnjih dana stagniraju. Omikron se širi puno brže od delta varijante. To dovodi do pooštravanja mjera u nizu zemalja, a omikron bi mogao brzo postati dominantna varijanta. Ne razmišljamo o popuštanjima ograničenja''.

Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu će donijeti sedam odluka od kojih su dvije nove, a ostale se produžuju, najavio je Božinović.

Objasnio je o kojim se mjerama radi: "Produžuju se mjere o maskama, radnom vremenu trgovina i javnim okupljanjima te javnom prijevozu... Jedna je promjena u javnim okupljanjima, naime, sada dozvolu za javna okupljanja na otvorenom daju županijski stožeri.

Mjere se produljuju do 31. prosinca.

Druga promjena odnosi se na mjere na granici vezano uz posebne mjere ubog omikrona - zabrana ulaska u državu se više ne odnosi na osobe koje dolaze iz Hong Konga. Nova odluka se odnosi na uvođenju mjera u socijalnoj skrbi, naime, obaveza Covid potvrda se uvodi i za korisnike centara i sve osobe koje dolaze u centre'', rekao je prvi čovjek Nacionalnog stožera.

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: bl/Foto: fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.