Mladen Bajić je tužiteljima predo 1.100 tajnih dokumentana Gojka Šuška i sedam gardijskih brigada

26.12.2017. 18:22:35

Tadašnji glavni državni odvjetnik Mladen Bajić znao je ili je morao znati da je ovakvo masovno i bespogovorno davanje informacija i dokumenata o Domovinskome ratu protuzakonito. Ti su zahtjevi imali sva obilježja tzv. ‘fishing expeditiona’ koji je u međunarodnome pravu nedopušten, a svodi se na optuživanje bez dokaza i nakon toga na traženje bilo čega što bi moglo barem donekle potkrijepiti iskonstruiranu optužbu. Zbog takvoga postupanja hibridnoga DORH-a Hrvatska je dovedena u podređeni položaj, i za to netko mora odgovarati. Dijelovi tajnoga izvješća iz američkoga veleposlanstva (od 9. rujna 2003. 15:26:00) iz kojega se vidi da su hrvatski hibridi predali protuzakonito 1100 stranica osobnih dokumenata bivšega ministra obrane Gojka Šuška te su omogućili bez ikakvih kriterija pristup u vojni arhiv za svih sedam hrvatskih gardijskih brigada koje su vodile operacije u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1994. S državnim odvjetnikom Bajićem osigurat će sudski nalog da Privredna banka da podatke kako je hrvatska Vlada financirala rat u Bosni! Prijevod klasificirao: Poloff Robert Silberstein , 9. rujna 2003 15:26:00, deklasificirano 5. lipnja 2013. –ured tužitelja radi s državnim odvjetnikom Bajićem na razvoju točne formulacije koju bi uporabio kako bi dobio dopuštenje hrvatskoga suda da pristupi zapisima Privredne banke koji se odnose na financiranje rata u Bosni od strane hrvatske vlade –ured tužitelja primio je preko 1100 stranica osobnih dokumenata bivšega ministra obrane u hrvatskoj Vladi Gojka Šuška, što je bio ključan zahtjev za dokumentima ureda tužitelja… –uredu tužitelja omogućen je pristup vojnim arhivima sedam hrvatskih brigada koje su djelovale u Bosni od 1992. do 1994. (OTP je ured tužitelja, GOC je hrvatska vlada…)

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.