Mladić (26) odustao od utrke i krenuo natrag, pronašli ga mrtvog

23.06.2013. 11:25:20

Gorska služba spašavanja je izvijestila da je u subotu na području Male Paklenice smrtno stradao sudionik međunarodne treking utrke.

Naime, u subotu u 19.30 sati HGSS Stanica Zadar dobila je dojavu za pomoć sudioniku međunarodne treking utrke koja se odvijala na Velebitu. Jedan od natjecatelja je mobitelom javio svojoj obitelji da odustaje od utrke te da se vraća kroz Malu Paklenicu. No, kako se u očekivano vrijeme nije vratio i nije odgovarao na pozive svoje obitelji, posumnjali su da se nešto dogodilo.

Preminuli je slovački državljanin

Ubrzo je organizator utrke uputio poziv za pomoć te su GSS-ovci odmah krenuli u potragu. Dok su locirari mobitel nestalog natjecatelja, stigla je dojava jednog planinara koji je naišao na tijelo. Tada su alarmirani policija i hitna pomoć, a oko 20 sati su gorski spašavatelji stigli do tijela nesretnog trekera. Zadarska policija je u nedjelju ujutro priopćila da je preminuo 26-godišnjeg Slovak, a njegovo tijelo pronašao je 50-godišnji planinar. Izvornu vijest možete pogledati OVDJE

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.