Mladić u Požegi skinuo srpsku zastavu - VIDEO

28.06.2022. 17:18:00

Kako prenosi požeški.hr, mladić je skinuo srpsku zastavu na Trgu Svetog Trojstva. Zastava je bila tamo povodom Hrvatskog festivala jednominutnog filma. U Požegi je na Trgu Svetog Trojstva mladić u ponedjeljak navečer skinuo srpsku zastavu, piše požeški.hr.

Srpska zastava je tamo bila kao i svake godine uz ostale zastave tijekom Hrvatskog festivala jednominutnog filma.

Kontaktirali smo požešku policiju o ovom slučaju.

Imamo saznanja o događaju te utvrđujemo i prikupljamo sve informacije - potvrdili su nam iz požeško-slavonske policije. 

Incident? Hm ....Sinoć, na Trgu Svetog Trojstva u Požegi, skinuta je zastava Republike Srbije.
Ista zastava se tamo postavlja uz druge zastave svake godine povodom Hrvatskog festivala jednominutnog filma.
Možda toliko pažnje ta tema ne bi dobila da zastava Srbije nije postavljena neposredno do požeških lokala. Požežanke i Požežani danima s kava moraju gledati u navedenu zastavu. Među brojnim sugrađanima izazvalo je snažan revolt s razlogom, budući da je Požega i Požeština izgubila brojne sinove i očeve u agresiji 1991. godine na našu Domovinu.
Osim videozapisa dobili smo i fotografije zastave, a kako doznajemo, mladić koji je zastavu skinuo, izgubio je bliskog člana obitelji u Domovinskom ratu, a sinoć je zastavu Srbije skinuo jer smatra da joj nije mjesto na Trgu Svetog Trojstva što smatraju i brojni sugrađani koji su nam pisali.
Hoće li organizatori festivala jednominutnog filma ubuduće razmišljati kako do ovakvih stvari ne bi dolazilo, ostaje tek za vidjeti.

Izvor: 24sata.hr

Izvorni autor: Katarina Bitići/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.