Modra legenda: Dinamo ima velike šanse proći među četiri najbolje momčadi Europa lige

24.03.2021. 16:42:00

Otkako je samostalne, slobodne i nezavisne hrvatske države Dinamo nije igrao četvrtfinale Europske lige, koja je na neki način ekvivalent nekadašnjem Kupu UEFA. Modri su sve moćniji u Europi, iako nisu bez problema, naprotiv, nakon pravosudnog epiloga s braćom Mamić izgledalo je kako je Dinamo bačen na koljena, no nije bilo tako. Epohalnim uspjehom, pobjedom protiv moćnog Tottenhama u osmini finala Europske lige, Dinamo je pokazao snagu na europskom nogometnom nebu, snagu kakvu je malo tko vjerovao da hrvatski prvak ima. 

Pred vratima je sljedeći protivnik i bitka za povijesno polufinale, protivnik Modrima u četvrtfinalu je španjolski Villarreal, utakmica se igra 8. travnja u Zagrebu, uzvrat je tjedan dana kasnije, naravno, u Španjolskoj. Mnogi su zapravo uvjerni da Dinamo, s obzirom na viđeno protiv Tottenhama, ima veliku priliku proći čak i Villarreal te se tako probiti među četiri nabolje momčadi Europa lige. Među onima koji smatraju da Dinamo ima veliku priliku protiv Villarreala je i bivši igrač Dinama, bivši hrvatski reprezentativac, Dario Šimić.

Šimić je gostovao u izdanju podcasta Supersportske te se složio ”kako je Villarreal tu negdje po kvaliteti sa Real Sociedadom, s kojim je u istom natjecanju prošle jeseni Rijeka igrala više-manje ravnopravno. A Dinamo je ipak bolji od Rijeke… Dario je i objasnio zbog čega je prilično veliki optimist nakon što je pogledao dvoboj Španjolaca sa Red Bull Salzburgom…”

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: Miroslav Herceg/Foto: Damir Senčar/Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.